Menu

Búcsú volt a pestújhelyi templomban
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.07.09.

Június utolsó vasárnapján volt a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Plébániatemplom búcsújának napja, melyen dr. Erdő Péter prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálta az ünnepélyes szentmisét.

A főtisztelendő negyedik alkalommal tisztelte meg jelenlétével a pestújhelyi közösséget, aki mellett az ünnepi alkalmon számos egyházi vezető mellett részt vett a Molnár Béla atya a plébániatemplom plébánosa, valamint Repcsik Gyula Keresztelő Szent János Plébánia káplánja.
Az ünnepi mise keretében Hajdu László polgármester is köszöntötte a megjelenteket.
-Öröm, hogy újból itt találkozhatunk. Pestújhely településrész idén ünnepli 100. születésnapját- mondta, majd az elmúlt évszázad eseményei közül kiemelte, hogy a területen 1896-tól voltak az első parcellázások.
-Ezen a területen még nem volt templom, de már kezdetben is istentiszteletet tartottak. Amikor pedig a parcellázások folytak, akkor az egyház is arra törekedett, hogy a legszebb helyen, a legjobb ingatlant tudja megszerezni. Külön ki kell emelni dr. Vedres Béla apátplébánost, ő volt az első pestújhelyi plébános, aki 1913-tól 1934-ig szolgált itt és ő volt egyben a templom építője is- mondta a polgármester, majd a prímás-érseket köszöntötte névnapja alkalmából, valamint megköszönte neki, hogy ismét eljött Pestújhelyre.
A templom plébánosa, Molnár Béla atya egyrészt a polgármester köszöntötte szintén névnapja alkalmából, majd dr. Erdő Péter prímás kapott ajándékot tőle névnapja és születésnapja alkalmából. Amint Molnár atya elmondta, a Vitéz János Főiskolára járó egyik hallgató néhány éve Pestújhelyből írta szakdolgozatát, most ennek egy példányát adják át szeretettel dr. Erdő Péternek
A szentmisét követően ünnepi körmeneten vehettek részt a hívek.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló