Menu

Bővülő szabadidős sportolási lehetőségek

2011.06.23.

A kerületi önkormányzat vezetése az éves költségvetés összeállításánál kiemelten kezelte a helyi sportélet támogatását, különös tekintettel a szabadidős sportolási feltételek bővítésére. Ez utóbbi célt szolgálta az elmúlt télen a szabadtéri műjégpálya üzemeltetése, – melyet több mint 16 ezer fő vett igénybe – a közterületi grundfoci pályák teljes körű felújítása és lakossági szabadidős sportesemények szervezése.

Az önkormányzat úgy döntött, hogy a nyári iskolai szünidőben és az őszi – téli időszakban megnyitja egyes iskolák fedett és nyitott sportlétesítményeit a lakosság részére, illetve támogatja az erre a célra kijelölt sportegyesületi létesítmények díjmentes nyitva tartását. Nyáron, június 20 és augusztus 15 között a Kontyfa, a Czabán és a Pattogós utcai iskolákban nyitják meg a sportudvarokat a gyermekek, családok, baráti társaságok részére.

A Kontyfa Iskola a szünidőben minden csütörtökön 14-20 óráig és péntekenként 9 – 21 óráig várja az érdeklődőket.

A Czabán Iskolában hétfő, szerda, pénteki napokon 16-20 óráig lehet a szabadtéri sportpályákat használni.

A Száraznád iskola hétfő, kedd, szerdai napokon 14-20 óráig várja a sportolni vágyó lakosokat.

Az egyes helyszíneken felügyeletet és sporteszközöket is biztosít az önkormányzat. Nyáron július 2-ig, majd szeptember 10-től várják az érdeklődőket a Magyar-Kínai Asztalitenisz Klubban szombati napokon 15-19 óra között – a China Mart épületében – a 3. emeleti asztalitenisz terembe, ahol – kiváló feltételek mellett – kilenc asztalon lehet ping – pongozni. Puha talpú váltó cipő használata kötelező!

Szeptember 10-től december 10-ig – 14 hétvégén – három kerületi iskola tornaterme és sportudvara nyitja meg kapuit – szombati napokon 9 – 15 óráig a családok, baráti sportközösségek, egyének részére. Minden helyszínen sporteszközöket is biztosítanak, az alkalmi versenyek – villámtornák lebonyolítását szakemberek segítik. A nyitott létesítményekben családi sportnapokat és több sportágban bajnokságokat is szerveznek az intézmények.
A nyári szünidőben és a hétvégi nyitva tartások alkalmával az eszközhasználat és a létesítmények igénybevétele díjmentes.