Menu

Blanka köszöntése

2006.03.03.

Ahogy az elmúlt évek folyamán, úgy idén is a polgármesteri hivatal házasságkötő-termében köszöntötte Hajdu László polgármester a XV. kerület első újszülöttjét, aki immáron már két hónapos.

Nagy Blanka 2006. január elsején a XIII. kerületi Szabolcs utcai kórházban hajnali 3 óra 40 perckor született. A szülők, Kovács Mariann Krisztina és Nagy László a Mozdonyfűtő utcában élnek első gyermekükkel.
Miután hivatalosan most érkezett meg az igazolás a polgármesteri hivatalba, hogy Blanka volt a 2006.év első kerületi kisbabája, így csak március 2-án kerülhetett sor az ünnepélyes köszöntésére.
A polgármester úr üdvözlő szavaiban elmondta, hogy 2000 óta köszönti hivatalosan a hivatal az év első kerületi babáját, így az elmúlt évek során is ennek a közös ünneplésnek volt a részese hat gyermek.
Amint az édesanya elmesélte, Blanka egy Jókai regény (Egy az Isten című) szereplője után kapta ezt a szép és ritka nevet.
-Blanka igazán jó kislány volt, hiszen szilveszterkor megvárta, hogy a himnusz elhangozzék, s csak azután jelezte, hogy világra szeretne jönni. Ezért akkor indultunk a kórházba. Blanka nagyon jó kislány, január elsején 55 centiméter hosszúsággal és 3500 gramm súllyal született, s most már 5 kilogramm.
Az önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében Hajdu László egy 200 ezer forint értékű életbiztosítási kötvényt nyújtott át a szülőknek, illetve egy hatalmas virágcsokrot is kapott az édesanya. Játékban sem lesz hiány, hiszen Blanka egy hatalmas Micimackó plüssfigurával játszhat majd, ha majd nagyobb lesz.
A gyermek és a szülők köszöntésére egy-egy pohár pezsgőt is elfogyasztottak a jelenlévők.
Gratulálunk Blanka! Szép és sikeres életet kívánunk!

Kapcsolódó hírek:


Képes beszámoló