Menu

Biztonságosabb Pestújhely

2003.12.10.

Új körzeti megbízotti irodát (KMB) adtak át a Pestújhelyi út 9. alatt november 20-án a kerületrész polgárai biztonsága érdekében. A jelenleg már 8 helyszínen – Neptun u., Erdőkerülő u., Kinizsi u., Dobó I. u., Károlyi S.u., Pólus Center, Pestújhelyi út és a Kontyfa utcai rendőrőrs – működő irodák így már a városrész egészét lefedik.

– A pestújhelyi körzeti megbízotti irodát a Bűnmegelőzési Alapítvány 350.000 Ft-os és az önkormányzat 700.000 Ft-os támogatásából egy kihasználatlan, nem lakáscélú önkormányzati tulajdonú ingatlan helyén alakították ki – mondta Horváth Ferenc alezredes, a XV. kerületi rendőrkapitányság vezetője. A jövőben négy választási körzet rendőri képviselőjének lesz ez az irodája, ahol a körzeti megbízottak kultúrált körülmények között tudják majd fogadni ügyfeleiket.
Régóta jogos az igény, hogy Pestújhelyen is legyen állandó a rendőri jelenlét, amit sikerült teljesítenünk. Fontos tudni, hogy az irodában nemcsak körzeti megbízotti feladatokat fognak majd ellátni a kollégáim, hanem az áldozatvédelem területén is megpróbálnak segítséget nyújtani a pestújhelyi, rákospalotai és újpalotai lakosoknak.
Az új intézményt Hajdu László polgármester, Király Csaba alpolgármester, dr. Nagy Antal jegyző és Podmaniczky Elek, Pestújhely önkormányzati képviselője nyitotta meg, és adta át jelképesen Horváth Ferencnek, valamint a pestújhelyi városrészben a jövőben szolgálatot teljesítő körzeti megbízottaknak.

A Pestújhelyi út 9-es szám alatt működő KMB- és Áldozatvédelmi Irodában szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak a következő időpontokban várják az ügyfeleket:
Boda István rendőrzászlós: páratlan hét csütörtökjén 16-18 óráig
Fekete Sándor rendőrzászlós: páratlan hét hétfőjén 16-18 óráig
Ramotai Gábor rendőr-törzszászlós: páros hét hétfőjén 16-18 óráig
Lovas Norbert rendőrzászlós: páros hét csütörtökjén 16-18 óráig.