Menu

Biztonságban a temetőben

2016.10.26.

„Hiányod éget, sajogva, fájva,
Nem hozhat vissza a gyertya lángja.
Lelked velem van, arcomhoz simul,
Lábam önkéntelen is sírodhoz indul.”

Közeleg az előttünk álló jeles dátum, nevezetesen november 1. vagyis Halottak Napja. Ezen a napon szinte mindenki megemlékezik azon szeretteiről, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk. Sokan kilátogatnak a temetőkbe, hogy legalább néhány percre, és egy lobogó gyertya lángjának erejéig visszaemlékezhessenek a közösen eltöltött időkre. Ez a kis nyugalom mindenkinek jár, ezt senkitől sem szabadna elvenni!

Szomorúan kell azonban tudomásul vennünk, hogy többen akadnak olyanok, akik még ezen időszak a szentségét sem tisztelik, és kihasználva embertársaik emlékezését, vagy az abból adódóan esetlegesen lankadó figyelmüket, bizony még a sírkertekben, vagy azok környékén is meglopják őket.

Ennek megelőzése érdekében állítottuk most össze az alábbi tanácsainkat, amelyek kifejezetten a temetői lopások, illetve a jellemzően sírkertek környékén elkövetett bűncselekmények problémakörével, illetve azok megelőzésének lehetőségeivel foglalkozik.

Kérjük Önöket, mielőtt elindulnának leróni kegyeletüket, olvassák el megelőzési tanácsainkat, és szívleljék meg sorainkat, nehogy emlékezésük perceit elrontsa egy váratlanul bekövetkezett bűncselekmény!

Megelőzési tanácsokat itt töltheti le.

                    A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya