Menu

Biztonságban a kerület

2018.12.12.

Meggyőző többséggel fogadta el kedden a képviselő-testület a XV. kerület 2019. évi költségvetésének legfontosabb elemeit. Így jövőre is biztonsággal működnek majd az önkormányzati intézmények, egységesen, az előírtnál magasabb mértékben nőhet a köztisztviselők és a közalkalmazottak fizetése. A városrészben megmaradhat a cafeteria is.

Parázs, személyeskedésektől sem mentes vitában, de a pártpolitikai érdekeken végül túllépve, megnyugtató többséggel fogadta el kedden este a XV. kerület képviselő-testülete a városrész 2019-es költségvetését érintő javaslatcsomagot.  A 21 tagú testületben 13-an mondtak igent Németh Angéla polgármester előterjesztésére, amelynek nyomán jövőre, önkormányzati forrásból, egységes mértékben, az előírtnál jobban nőhet a kerület több ezer önkormányzati dolgozójának – óvónők, szociális munkások, családgondozók, bölcsődei és egészségügyi dolgozók, köztisztviselők – fizetése, és a XV. kerületben megmaradhat a cafeteria is. Ez a fizetésemelési program több ezer családot érint.

Az elfogadott csomag 2019-re is garantálja a kerület működését, a lakosság biztonságát, és segít abban, hogy javulhasson a komfortérzetet javító szolgáltatások minősége, eltűnhessenek például végre a szeméthegyek. A jövő évi büdzsé megteremti a lehetőséget az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére, a várólisták rövidítésére és a háziorvosok terheinek csökkentésére is.  A keddi döntés nyomán kezelni lehet majd a lakhatási válságot, és a kerület új partnerséget építhet az itt működő vállalkozásokkal és gazdasági társaságokkal..