Menu

Biliárd mindenkinek

2004.05.24.

Nyolcadik alkalommal volt május 22-én és 23-án a PSC Pool Biliárd Bajnokság, melyen húsz fő vett részt.

– Mindig kétnapos ez a bajnokság- mondta Mészáros Balázs, a programot szervező Pestújhelyi Pátria Egyesület képviselője. Kemény csapat gyűlt össze ezen az eseményen és mindenki itt volt, aki számít. A bajnokság a PeKH büféjében, az előző években kialakult hagyományoknak megfelelően, a korábbiakhoz hasonló feltételekkel zajlott. Az, hogy mennyire nívós a verseny, szeretném elmesélni, hogy van egy vendéglátóhely Pestújhelyen, az „Aranyeső”, ahol kifejezetten egy polc áll rendelkezésre a „trófeák” gyűjtésére. Régen ez a hely volt a pestújhelyi biliárd bázisa.
A nyertes egy kupát kapott, melynek költségeit Gégény Miklós vállalkozó ajánlotta fel. Tavaly egy újpalotai lakos, Takács Andor vitte el a trófeát, idén ismét közel állt ahhoz, hogy megnyerje a versenyt. Végül szoros küzdelemben Potyondi Barna, pestújhelyi lakos nyert, melyhez Hajdu László, polgármester mint magánember ajánlott fel 10 ezer forint kézpénzt. A második helyezett Takács Andor lett, aki Pál Nándor, a Pál Autóház tulajdonosa által felajánlott 6 ezer forintot vihette haza, míg a harmadik helyen Juhász Zoltán, pestújhelyi lakos végzett. A Pestújhelyi Pátria Egyesület felajánlásának megfelelően 4 ezer forinttal lett gazdagabb.
Idén csak férfiak indultak a versenyen, s a véletlen úgy hozta, hogy a legfiatalabb versenyzőnek járó különdíjat ugyanaz a fiatalember vihette el, mint aki a legelegánsabban öltözött versenyző különdíjban is részesült: Balabán Dániel. Ő a PEPE oklevelét illetve a PeKH ajándékcsomagját kapta.
– Nyolc éve, amikor még nem volt PEPE, már akkor is volt kupa, amit Balázs kupának neveztünk el – mondta Mészáros Balázs. Ekkoriban hárman szerveztük ezt a bajnokságot- Kovács András, Varga Árpád és én. Aztán a biliárd révén kialakult, majd megalakult a PEPE is. Megígérhetem, hogy biliárd bajnokság jövőre ismét lesz.