Menu

Beszélgetés a civilek összefogásának lehetőségéről

2006.01.16.

A KÖRTE Program (Közösségi Részvétel és Társadalmi Együttműködés) bemutatására, és ehhez kapcsolódóan a civil összefogásokról szóló beszélgetésre invitáljuk Önöket.

Budapesten és Pest megyében több civil együttműködésre van példa, rendszerint fórumok, kerekasztalok formájában, melyek több, kevesebb sikerrel és rendszerességgel működnek is. A KÖRTE Program célja, hogy segítséget adjon ezek tartós működéséhez. Elsősorban az eddigi tapasztalatokat, sikereket, kudarcokat próbálja elemezni és bemutatni ez a projekt. A kezdeményezés Egerből indult ki, de ma már az ország számos pontján sikerült hasznosítani az ott követett modellt. A program új portálja révén () olyan információs és kommunikációs teret teremt, ahol egymásról és a civil együttműködésekről folyamatos, és élő eszme- és tapasztalatcsere alakulhat ki.

Már több találkozón vagyunk túl, melyekből kiderült van igény az összefogásra, és van mit mondaniuk a civil szervezeteknek egymásnak, és környezetüknek!
Arra kérjük Önöket, mint működő, vagy leendő civil kerekasztalok és együttműködések vezetőit, képviselőit, hogy jöjjenek el, és beszélgessünk a programról, a civil összefogások lehetőségeiről!
A találkozót a budapesti és pest megyei Civil Szolgáltató Központot működtető NIOK Alapítvány szervezi, a házigazda a fővárosi III. kerületi Önkormányzat.
A találkozó helye: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Tanácsterme (1033 Bp., Fő tér 3.). Megközelíthető a Batthyány tér – Szentendre vonalon közlekedő HÉV-vel (leszállás az Árpád híd megállónál), vagy a 6, 86-os buszokkal (leszállás a Flórián téren), ill. a 18, 26, 34,37, 42, 106, 137-es buszokkal (leszállás az Árpád hídnál).
Ideje: 2006. január 23., délelőtt 10 óra.

A találkozót megnyitja Bús Balázs alpolgármester, a beszélgetést vezeti Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója. A programot bemutatja Bárdos Ferenc az NCA Tanács elnöke, az egri Életfa Környezetvédő Szövetség ügyvezetője és Csathó Tibor webmester a KÖRTE Program koordinátorai. A részvétel ingyenes, azok számára, akik nem Budapestről érkeznek egyeztetés után utazási költségtérítést tudunk fizetni!

Várjuk Önöket szeretettel! A jelentkezéseket kérjük, küldjék a , vagy az 1/315-3366-os faxszámra!