Menu

Bernecebarátiban jártak

2009.12.20.

Még november végén az Ipolyságban tartotta közgyűlését a Szlovákiai Olimpiai Klubok Szövetsége. A MOB és a szlovákiai olimpiai klubok képviselői Bernecebarátiba is ellátogattak a Szokoly kúriára, ahol jelenleg a XV.kerület tábora is található.

A találkozót követően Révész Ferenc a Szokoly Alajos Olimpiai Klub elnöke mondott köszönetet a MOA vezetőségének és dr. Géczi Istvánnak, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatójának, olimpikonnak a bernecebaráti fogadtatásért. Az elnök a levelet Schmitt Pálnak, a MOB elnökének küldte el.
-Tisztelt Elnök Úr!
A Szokolyi Alajos Olimpiai Klub elnökeként szeretném kifejezni köszönetemet a Szlovákiai Olimpiai Klubok Szövetségének Ipolysági közgyűlése alkalmából tanúsított baráti és sportdiplomáciai gesztusáért. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Magyar Olimpiai Akadémia képviseletében dr.Jakabházyné Mező Mária főtitkárasszony és a küldöttség tagjai 2009. november 21-én fogadták a Szlovák Olimpiai Klubok Szövetségének vezetőségét, Vladimír Cernusák urat és 16 olimpiai klub elnökségi tagjait.
A Szokolyi Alajos Olimpiai Klub sportsikerének tartom, hogy közös szervezésben meglátogattuk névadónk kúriáját és fejet hajtottunk sírjánál. Géczi István, Halász János és Kertész László Urak méltó fogadtatása megerősítette bennünk a sport tisztaságát és közös történelmünk tiszteletét.
Visszajelzéseinkből kiderült, hogy a találkozó olyan lépésekhez ösztönözheti résztvevőit, mely a szlovák-magyar olimpiai hidegháborús időszakban megoldásokhoz vezethet. A Szlovák Olimpiai Klubok Szövetségének elnöke, Iván Cierny: tisztelettel elfogadta a MOA meghívását Budapestre 2010 augusztusában.
Soha nem tapasztalt részvétellel rendeztük meg a szövetség évi közgyűlését és először fordult elő, hogy a határon túlra is átlátogattak az egyes szervezetek vezetői. Klubunk ezen igyekezete új teret adott a szlovák olimpiai mozgalom számára.
Tisztelt Elnök Úr!
Tiszteletemet és mély köszönetemet szeretném kifejezni a MOA vezetőségének és Géczi István Úrnak a bernecebaráti fogadtatásért, mely alapköve lehet a szlovákiai olimpiai klubok és a magyarországi olimpiai körök kölcsönös mozgalmának.
Ipolyság, 2009. december 2. Révész Ferenc elnöke Szokoly Alajos Olimpiai Klub

A jeles eseményről pedig az Új Szó című újság is beszámolt. A cikket itt olvashatják.