Menu

Benkő telepi napok

2004.12.01.

A hagyományoknak megfelelően volt az elmúlt hét csütörtök és pénteki napján a Benkő telepi napok rendezvénysorozat, melyen elsőként a Klapka utcai óvódások részesültek egy bábelőadásban, majd a második napon a Czabán Iskolában kiskapus focibajnokság és sakkbajnokság az Arany János utcai Idősek Klubjában operett műsor várta az érdeklődőket.

Ezen a helyszínen először Lindner Gusztáv, az OMIS osztályvezetője köszöntötte az idősebb korosztályt abból az alkalomból, hogy ezen a délelőttön a három Idősek Klubja közötti versenyt megnyerte az Arany János utcai klub.
Az üdvözlő szavakat követően Ambrus János, a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a szépkorúakat, s először is gratulált a kollektívának, hogy a Ki Mit Tud?-on az egyéb kategóriában megnyerték a versenyt, majd a következő szavakkal folytatta:
-A közösség valahol ott kezdődik, amikor már vannak hagyományaink. Tehát ez úgy tűnik, hogy régóta tart mindez – talán öt éve és így jubileumi rendezvény mindez -és szándékaink szeretnénk ezt folytatni. Benkő Istvánra emlékezünk: róla annyit kell tudni, hogy annak idején ő volt az, aki kezdeményezte a családi házas lakóterületnek a kialakítását és szervezte itt a várost. Rákospalotát 1950-ben csatolták a városhoz XV. kerület néven Budapesthez. Én úgy gondolom és a feljegyzések szerint is így van, hogy nagyon régi múltra nyúlik vissza a település története. Benkő Istvánra való emlékezés miatt tartjuk meg ezt a kis rendezvényünket, amihez nagyon jó szórakozást kívánok és jó kóstolást a finom étkekből. Ez is már a hagyományoknak megfelelően harmadik éve, hogy a Száraznád NOK képviseletében jönnek ide, ami nagyon sikeres is egyben.
Ambrus János köszöntőjét Budai Beáta és Egri József, az Interoperett szabadúszó művészeinek operett műsora követte, melybe a közönség is szívesen bekapcsolódott: együtténekeltek a művészekkel. Ezután pedig az ínyenc étkeket kóstolhatta meg mindenki, melyet Bara Péterné szakoktató vezetésével készítettek el az első- és másodéves gyorsétkeztető- és vendéglátó szakosok. Előtte azonban szintén a hagyományoknak megfelelően Bara Péterné előadást tartott – idén a rozstartalmú étkekről.
Hogy mi került ezek után a tányérra? – szezámmagba pergetett natúr csirkemell, gyümölcsökkel (banán, aszalt szilva, aszalt sárgabarack) töltött pulykatekercs, karfiolrózsák sonka ágyon, tésztasaláta zöldséges sajtöntettel- zöldséggel és sajttal, tonhallal töltött palacsintabatyu, barna rizs pácolva – zöldségekkel, citromhab, energiaital ( gyümölcslé, joghurt, méz), zöldségpuding.