Menu

Bemutatkoznak a Foltlelkek a Csokonaiban

2004.02.21.

Március 3-ig tekinthető meg a Foltlelkek csoport bemutatkozó kiállítása a Csokonai Művelődési Házban hétköznapokon 10-17 óráig, hétvégén a ház programjaihoz alkalmazkodva. A kiállítást Gyulai Líviusz, Munkácsy-díjas, Érdemes művész grafikus nyitotta meg február 18-án. A megnyitón közreműködött Katona Bálint(gordonka), Katona Ábel(klarinét), Katona Rebeka(furulya).

A Foltlelkek csoportot 2003 januárban Szomor Ágnes, a Magyar Foltvarró Céh vezetője és néhány lelkes „patchwork” rajongó alakította meg a Csokonai Művelődési Házban, ahol azóta háromhetente szombaton összejön a 16 fős társaság egy kis tapasztalatcserére. Természetesen ilyenkor megbeszéli a tagság, hogy milyen alkotást készítettek az eltelt időszakban illetve ekkor nyílik lehetőség egy-egy közösen elkészítendő mű részleteinek megbeszélésére. Első ilyen közös alkotásuk: „A kézművesség dicsérete” a 2003.évi Pápai Országos Patchwork Kiállításon közönségdíjat kapott, majd a csoportot és Magyarországot képviselte ugyanezen munka a franciaországi Európai Quilt Kiállításon is. Szintén a pápai bemutatón a csoport egyik tagja, Mészáros Zsuzsa: Magyarok virágoskertje című kézimunkája különdíjat kapott.
A mostani kiállításon különböző technikákkal készült munkák tekinthetők meg illetve a helyszínre látogatók elámulhatnak azon, hogy mi minden készülhet foltvarrással.