Menu

Belgrádi Önkormányzati delegáció a kerületünkben.

2005.11.18.

November 18-án a belgrádi önkormányzati delegáció járt nálunk, akik arra voltak kíváncsiak, hogy a 15 éves Önkormányzatiság a gyakorlatban, hogyan működik.

Megtisztelő számunkra, hogy éppen ránk voltak kíváncsiak, a XV.kerületre.
Dr. Nagy Antal jegyző úr üdvözlője után aljegyző asszonyunk, Dr. Herczeg Julianna tartott részletes ismertetőt az önkormányzatiság ezidáig elért eredményeiről, tapasztalatairól, nehézségeiről. Beszámolóját nagy érdeklődéssel hallgatták a vendégek, majd kérdéseikből kiderült, hogy megértették aljegyző asszonyunk nagy ívű előadását. A szünet után Lauber Jánosné tartott előadást az Önkormányzat EU kompatibilitás eléréséhez megtett útról, az akkreditációban elért eredményeinkről.
Joggal kérdezheti a kedves olvasó, hogy igen – igen, de hogy kerül a képbe a kamara? Úgy, hogy az önkormányzati delegációval a Belgrádi Kamara főtitkár asszonya, Ivana Zeljkovic is kerületünkbe látogatott és jegyzőnk a vendég kamarai személyiségnek udvariasan, egy kamarai beszélgető partnert biztosított személyemben. A főtitkár asszonyt a kerületünkben folyó kamarai munka érdekelte. Kérte, hogy ismertessem a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara hogyan súlyoz a kamarai törvényben meghatározott szakmaiság és fővárosi sajátosság, a kerületek nagy önállósággal felruházott önkormányzata között.
Nagy érdeklődést mutatott a helyi munka sajátosságaira, a kerületi önkormányzat és a tagcsoportunk viszonyáról, a bizottságokban kifejtett tevékenységünk eredményességéről.
Tájékoztatómat nagy érdeklődéssel hallgatta Ivana Zeljkovic, akinek a
kerületünkben tett látogatása után a BKIK főtitkárával, Bazsó Csaba úrral volt találkozója, ahol átbeszélték a két fővárosi Kamara együttműködési lehetőségeit.

Kapcolódó dokumentumok:

Kapcsolódó linkek: