Menu

Béla bácsi, Marika néni
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.05.21.

80, 75, 55. Három szám és mindegyik Hazai Béla bácsihoz és feleségéhez, Marika nénihez kötődik. A házaspár idén 55 éve, hogy összeházasodott. Marika néni 75 éves, Béla bácsi pedig 80.

Az évfordulók alkalmából, valamint azért, hogy közel két évtizedes, a polgármesteri hivatalban eltöltött munkáját követően nyugdíjas éveit szeretné már tölteni, a Kossuth teremben május 20-án köszöntötték munkatársai.
Szánti Éva, a Polgármesteri Titkárság osztályvezetője elmondta, hogy köszönet illeti Hazai Béla bácsit a kerületért tett több évtizedes szolgálatáért, szakmai segítségéért, valamint Marika nénit, hogy ebben a munkában segítette férjét, mellette van. Az osztályvezető kiemelte például, hogy a szabályozási terveknél mindig figyelemmel kísérte Hazai Béla, hogy minden szabályos-e. Furcsa volt, hogy maikor már nem járt be a hivatalba, még mindig sokan keresték őt telefonon, és nehezen vették tudomásul a munkatársak, hogy most már nincs bent. Pihenéssel teli- és további most már hobbijának ? fafaragás- teret adó éveket kívánt Szánti Éva Béla bácsinak.
Hajdu László polgármester köszöntő gondolataiban elmondta, hogy a rendszerváltáskor ismerte meg Hazai Bélát, aki szakértőként dolgozott itt akkoriban, majd önkormányzati képviselő is volt. Munkájára, mérnöki szakismereteire mindig lehetett számítani. Ő az, akinek nyugodtan oda lehetett adni egy hosszabb anyagot, tanulmányt, hogy rövid időn belül véleményezze, tervtanácsi feladatokat lásson el. Korábban a Magnezit Gyár vezérigazgatója is volt. Amint a polgármester is elmondta: vannak, akik szeretik, vannak, akik nem Hazai Bélát, mert sokat kritizált, ám mindig felelős véleménye volt. A hivatal nevében elismerő oklevelet és virágcsokrot adott át Hajdu László Marika néninek, míg Hazai Béla az elismerő oklevél mellé utazási utalványt és egy ajándékkosarat kapott.
Hazai Béla köszönő szavaiban elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a hivatalban.
-Egy jó lehetőség volt közel 2 évtizedig itt dolgozni. Azok az utak, amelyek akkoriban porosak voltak, ma már teljesen aszfaltozottak. Az infrastruktúra változott, jövőre az egész kerület csatornázott lesz. Büszke vagyok arra, hogy a városias élet feltételei megvalósultak: nincs sáros út. Munkatársaimmal annyit dolgoztunk, hogy ezt a kerületet lehet vállalni. Örülök, hogy ilyen munkatársakkal dolgozhattam együtt. Nehéz időszak volt, de volt ennél rosszabb is. Köszönöm a sok segítséget, és ha vitatkoztam is a munkatársakkal, soha nem szerettem volna senkit megbántani- mondta Hazai Béla.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló