Menu

Beköszönt az Arany Disznó éve

2007.02.17.

Február 18-án hivatalosan is beköszönt a kínai Holdújév, azaz a tavaszünnep, amely az európai naptár február 4-éhez legközelebb eső Újhold napján van: vagyis mindig január 21-február 21. között.

Ebből az alkalomból február 15-én a China Martban Liang Caide, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjének meghívására került sor arra a rendezvényre, melyen mind a nagykövetség munkatársai, mind kínai vendégművészek léptek fel.
Huszti András, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért felelős kormánybiztos az ünnepségen elmondta, hogy tavaly, amikor a Kutya éve köszöntött be, akkor arról ejtett szót, hogy a kutyára a hűség, az okosság, a nyugodtság jellemző, most pedig a Disznó éve kapcsán a család, az otthon, a nyugalom, a családdal való együttélés, együttlét kerül előtérbe.
-Nem is egyszerűen a Disznó éve lesz, hanem az Arany Disznó éve, ami 700 évenként köszönt csak be. Ez annyit jelent, hogy a pénzügyi kilátások kiválóak lesznek, mozgalmas lesz az év, de a célokat meg kell határozni, hogy ezeket teljesíteni lehessen. Összefogásra, az együtt munkálkodásra nyílik lehetőség. 2007-ben sok dolog sikerülhet jobban, mint korábban. A magyar kormány üdvözletét szeretném átadni. A Magyarországon élő kínai közösséget szeretettel kezeljük, örülünk, hogy ezt az országot tekintik rövidebb-hosszabb ideig hazájuknak. A két ország kapcsolata jó: például tavaly kétszer annyi magyar áru került Kínába, mint az előző évben. Remélem, hogy a politikusok kapcsolata is erősödni fog.
Nagyon boldog új évet kívánok mindannyiuknak!- mondta Huszti András.
A kulturális műsorban a nagykövetség munkatársaiból álló kórus mellett szóló táncot láthattunk, operarészletet, valamint könnyedebb dallamokat hallhattunk illetve igazi, hamisítatlan kínai népzene is megszólalt.
A program tüzijátékkal ért véget.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek