Menu

Befejeződtek a házasságkötő terem felújítási munkálatai

2020.06.12.

Hamarosan már a megújult környezetben mondhatják ki a jegyesek a boldogító igent.

A házasságkötő terem, a hozzá kapcsolódó hangosító helyiség, valamint a terem előterének teljes esztétikai, elektromos és gépészeti korszerűsítése valósult meg 8 héten át a Polgármesteri Hivatalban. A több, mint 30 millió forintból megújuló helyiség modern kialakítást kapott, illeszkedve az épület meglévő arculatához. A teremben kék, bronz és az arany színek együttese elegáns hatást kölcsönöz. Ezek a színek a falon, a bútorok színében és a függönyökön is visszaköszönnek a teremben és az előtérben is.

A terem egyik meghatározó eleme a kék/arany tapéta, mely a pódiumon és a mobilfalon is megjelenik, valamint a fehér szín, – ami a tisztaság jelképe – végigfut a lábazaton és az új álmennyezeten, ezzel megfelelően ellensúlyozva a megjelenő erőteljes kék színeket.

Nagyméretű tükrök kerültek felszerelésre a terembe és az előtérbe is, melyek növelik a térérzetet. Funkciójuk mellett díszítenek és elegánssá varázsolják a helyiségeket, ami a házasságkötő terem esetében különösen fontos szempont. A korábbi keményfa falburkolatok megmaradtak, annak felújítása és festése történt meg. Ugyancsak megmaradt továbbá a minőségi és esztétikus kőburkolatot is, amely állagmegóvó felújításon esett át a teremben és  az előtérben is egyaránt. A terem új stílusához illeszkedően mai, modern függönyök, és a helyiség színvilágához illeszkedő új szőnyegek is helyet kaptak.

A terem és az előtér elválasztása a korábbi fa ajtó és falszerkezet helyett egy mobilfal került kialakításra, így annak elmozgatásával a terem az előtérrel egybenyitható nagyobb rendezvények alkalmával. A kivitelezés során teljes elektromos és gépészeti korszerűsítés történt az esztétikai felújítás mellett, új vezetékek, mai kornak megfelelő világítás, új hangosító rendszer, több informatikai végpont került kiépítésre. A klímaberendezések és a szellőztetőrendszer a terem egész évben megfelelő és komfortos használatát biztosítják. Megújult a hangosító helyiség is, melynek méretéhez igazodó új bútorok, új projektor és korszerű technikai felszerelések segítik a techkinusokat.

A felújított házasságkötő terem befogadóképessége 60 fő, amely a mobilfal segítségével, a terem előtérrel való egybenyitásával növelhető.

A COVID-19 járvány miatt egyes elemek beszállítására még nem, vagy csak korlátozottan volt lehetőség, így a teljes átadásra csak azok megérkezését követően lesz lehetőség.

A lakosság a hivatalos átadást követően veheti használatba a megújult termet.

 

(D.I.)
Fotó: XV Media / Vargosz