Menu

Bécsi teremtorna
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.02.04.

Szép sikerrel szerepeltek a rákospalotai korosztályos labdarúgók Bécsben, ahol a testvérkerületi kapcsolatok keretében nemzetközi teremlabdarúgó tornán vettek részt. A XV. kerületi Sportiskola SE tizenkét és tizennégy éves fiúkból álló csapatával szerepelt a bécsi tornán. A küldöttséget elkísérte Hajdu László polgármester, Németh Angéla, a MOS-bizottság elnöke és Sági Ferenc a Sportiskola SE elnöke is.

A rendezvényen a rákospalotai fiatalok részvétele hagyományosnak mondható. A mostani tornára négy ország fiataljait látta vendégül Bécs XXIII. kerületének önkormányzata. Három korosztályban nem kevesebb, mint harminchét együttes vállalta a részvételt-adott tájékoztatást Varga József, az OMIS osztály sport ügyintézője.
A programban szombaton városnézés, ismerkedés Bécs nevezetességeivel, vasárnap pedig mérkőzés, nagy és sportszerű küzdelmek voltak kiválóan felkészített csapatokkal. A mérkőzések tíz órakor kezdődtek; a mi két, érdekelt csapatunk mezőnyében a tizenkét éveseknél tizenkét, az idősebbeknél pedig tizenöt rivális vette fel egymással a harcot. Csapatainkat népes szurkolósereg is elkísérte.
A legkisebbek, Spekner Szilárd edző tanítványai nem vallottak szégyent, közepesen szerepeltek az igen erős csoportjukban. A hat együttes körmérkőzést játszott, ennek során a mieink egy győzelem és egy döntetlen mellett háromszor vereséget szenvedtek. Ezzel végül a hatos csoportban a negyedik helyen zártak.
A tizennégy évesek jóval tovább versenyben maradtak. Ők ötös csoportba kerültek, ahol a Wienerberger gárdáját 4-0-ra sikerült megverniük, a Graz és az Oberpullendorf legénységével egyaránt 2-2-es döntetlenre végeztek, majd kiütéses, 7-0 arányú vereséget mértek a Wienerberger II. együttesére. Ezzel továbbjutottak az állva maradt két hármas csoport egyikébe, ahonnan másodikként továbblépve már a legjobb négy között voltak. Itt egy keresztbejátszásban elszenvedett vereséget követően a torna végső helyezéseiért vívott találkozón 5-3-ra alulmaradtak az oberpullendorfiakkal szemben. Így a negyedik helyen fejezték be a küzdelmeket Garai János növendékei.
A tizennégy évesek még egy szép részsikert is a magukénak mondhatnak: a torna góllövő listáján az előkelő második helyen Tóth Norbert végzett, aki hét góllal „terhelte meg” az ellenfeleket.
Bécsi testvérkerületünk ismét remek házigazdának bizonyult, kiváló feltételeket teremtett a torna résztvevőinek. A rákospalotai küldöttséget fogadta Bécs XXIII. kerületének polgármestere, Manfred Wurm, aki Rákospalota polgármesterével, Hajdu Lászlóval már megállapodott a folytatásban is. A bécsiek előreláthatólag a hagyományos húsvéti tornára érkeznek majd Rákospalotára- mondta Varga József.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló