Menu

Bajnokságra hangolódva

2012.09.09.

A kerület két focicsapata, a REAC és az 1 FC Femina már megkezdte a bajnokságot. Az előbbi együttes az NB III Mátra csoportjában szerepel, és az első mérkőzését a Salgótarján otthonában játszotta. Mátyus János tanítványai gólzáporos mérkőzésen Lőrincz mesterhármasával, valamint Czimmermann és Olasz góljaival 5-3-ra legyőzték a házigazdákat.

Az idei bajnokságban különösen fontos lesz minden pont, hisz a Magyar
Labdarúgó Szövetség a következő idényben átszervezi a nemzeti bajnokság rendszerét, a jelenlegi két NB II-es csoportból egy lesz, így várhatóan sok másodosztályú csapat esik majd vissza az NB III-ba.
Az 1 FC Femina egy hazai vereséggel, az Újpest elleni 1-2-vel és egy idegenbeli
győzelemmel, a Csepel elleni 2-5-tel kezdte a bajnokságot. Az együttest új edző,
Herczku István irányítja, aki egészen új játékstílust próbál megtanítani a játékosainak. A szakvezetés a felsőházba várja a csapatot, de a legfőbb elvárás, hogy az új játékstílus minél előbb eredményességgel is párosuljon.
A Budapesti Legyőzhetetlen Feketék Kosárlabda Klub számára az augusztus még a felkészülés időszaka. A kosárlabda-bajnokságok ugyanis csak szeptember végén, október elején kezdődnek. Az egyesület háza táján a nyáron komoly változás történt, 16 év után távozott a klubtól a korábbi sikeredző, Farkas László, aki számos játékost is magával vitt az Óbudai Kaszásokhoz. Ez leginkább a juniorokat érintette, de az átigazolásokkal az U16-os csapat is meggyengült. A két klub között még nem zárultak le a tárgyalások, de a
BLF-nél már előretekintenek, s a jövővel foglalkoznak. Az már biztos, hogy Farkas Lászlót az U14 és U16-os korosztálynál korábbi segédedzője, Pádár Balázs pótolja majd. Az NB II-es és a leendő junior csapat irányítását pedig Attila Viktor veszi majd át.
A Palota Röplabda SC a Szolnok visszalépését követően a 2012/13-as bajnokságot ismét a legjobbak között kezdheti. A csapat Nyári Sándor irányításával kemény munkával készül a bajnokságra. A felkészülés részeként,
de sokkal inkább a klubalapító és legendás edző, Szalayné Sebők Éva tiszteletére szeptember 1-én a Sződliget utcai sportcsarnokban négycsapatos tornát rendeztek. A résztvevők a házigazdákon kívül a Veszprém, a Budai XI és az Eger együttesei voltak. A bajnoki küzdelmek pedig várhatóan szeptember végén kezdődnek majd el.