Menu

Az országos bajnok B15 kiállítása

2006.01.17.

Ha január, akkor a kerületi galambászok, pontosabban a B15 Egyesület megmutatja a legszebb madarait a közönségnek a Csokonai Művelődési Házban.

Idén sem volt másképp. Az elmúlt hétvégén a közel 100 esztendős egyesület tagságának több mint a fele elhozta a galambjait a házba – közel 300 madarat -, ezzel is bizonyítva, hogy bár nem könnyű manapság – a madárinfluenzával fenyegetett helyzetben – megszervezni egy ilyen kiállítást, ám a szebbnél szebb röpgalambok, keringő galambok, haszon- és díszmadarak megtekintésére még mindig van igény.
Sőt! A B15 Egyesület nagyon szép eredménnyel is büszkélkedhet, hiszen a magasröptű galambok versenyében 2005-ben az egyesület országos bajnok lett.
A kiállítás megrendezésének időzítése pedig szintén nem a véletlen műve, mivel ilyenkor télvíz idején a madarak sokkal nyugodtabbak, mivel a téli tollazatuk nagyon szép, s a párzási időszak is csak a későbbiekben kezdődik el.
A látogatottsággal kapcsolatosan azonban a B15 Egyesület vezetőségi tagja, Hajducsek János annyit mondott, hogy sajnálatosnak tartja, hogy az érdeklődők, különösen a fiatalabbak idén sokkal kevesebben voltak, mint az elmúlt években. Mindez annak tudható be, hogy a madárinfluenzával kapcsolatosan nagyon sok előítéletet okozó információ látott napvilágot az elmúlt időszakban. Természetesen a szervezők minden szükséges engedélyt megszereztek a program megrendezéséhez, amelyet nagyon sokan nagy örömmel tekintettek meg.