Menu

Az önkormányzat arcai

2017.07.10.

A közszolgálati tisztviselők napja a törvény szerint 2017-től már nem munkaszüneti nap, azonban a jogalkotók lehetőséget adtak arra, hogy az önkormányzatok képviselő-testülete rendeletben szabályozza, hivataluk július 1-jén zárva tartson. 

A XV. kerület élt a lehetőséggel, és egy nappal korábban, június 30-án pénteken gazdag programmal ünnepelték a köztisztviselőket városrészünkben.

Dr, Lamperth Mónika/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Lamperth Mónika

Köztisztviselőnek lenni szolgálat – mondta beszédében dr. Lamperth Mónika kerületi jegyző, aki arra is kitért, hogy hálás a dolgozóknak, amiért türelmesek az ügyfelekkel, valamint méltatta az elhivatott, magas színvonalú munkájukat. A jegyző többek között arró is beszélt, hogy a XIX. század végén Magyarországon kialakult a polgári közigazgatás, már akkor azzal a céllal, hogy jó színvonalú közszolgáltatást nyújtsanak az állampolgárok számára. „Komoly közhatalmi ereje volt, most is így van, hiszen a törvény felhatalmaz bennünket, hogy képviseljük az államhatalom egyes szerveit és gyakoroljuk hatáskörünket. A köz érdekében járunk el, hiszek abban, hogy a szaktudás érték, és legjobb szándékkal szolgáljuk a kerületben élőket” – mondta a jegyző.

Koztisztv-nap_02_f-NB

Köztisztviselői nap

További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.

(Forrás: XV Média, Fotók: XV Média, Nagy Botond)