Menu

Az óévben történt III.- Évtizedek után
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.01.03.

Január 4-én 9 órakor már az újpalotai Boldog Salkaházi Sára templomban vehetnek részt a misén a katolikus hívek. Igaz, most még csak hetente egyszer lesz az új templomban mise, ám a tervek szerint tavasszal már nemcsak a templom, hanem a közösségi ház is a funkciójának megfelelően fog működni.

Még az óévben, december 27-én szentelte fel dr.Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az új templomot, amely ceremónián oly sokan voltak, hogy többen kint rekedtek az épületből.
Amint a mise keretében is elhangzott, már több évtizede megfogalmazódott a gondolat, hogy templomot kellene építeni Újpalotán. Alig két évvel ezelőtt a kerületi önkormányzat egy telket adományozott a templom építéséhez a Szerencs utca-Pattogós utca területén, a főegyházmegye pedig az építés költségeit vállalta. Az alapkő letétele pedig éppen két évvel ezelőtt: 2006. december 20-án volt.
2008. december 27-én pedig ünnepélyesen is birtokba vehették a hívek az új templomot, ahol mintegy 300 ember tud leülni, illetve az alsó szinten van az altemplom, a hittanterem és a közösségi terem.
A templomot dr. Erdő Péter a II. világháborúban zsidókat mentő Boldog Salkaházi Sára tiszteletére szentelte fel. A mise keretében, és azt követően Molnár Béla, a pestújhelyi Keresztelő Szent János Plébánia plébánosa, Hajdu László polgármester, dr. Bábel Balázs, kalocsai-kecskeméti érsek is szólt, majd kisebb ajándékot vehettek át az építkezésben részt vevő építők, kivitelezők képviselői, a Szociális Testvérek Egyesületének képviselője, illetve dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Kapcsolódó cikkek:

Képes beszámoló













Utolsó mise az Újpalotai Közösségi Házban