Menu

Az iskolapadból a rivaldafénybe

2012.12.28.

Bakosfalvi Antónia élete alaposan megváltozott az utóbbi időben. Néhány éve a pomázi kislány elhatározta, hogy kínaiul szeretne tanulni. A gondolat nem hagyta nyugodni, ezért az internet elé ült, és így talált rá az újpalotai Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolára.

A szülei akceptálták a kérését, és a negyedik osztály félévében átíratták a gyermeküket. Antónia pedig állta a szavát, és másfél év alatt nem hogy bepótolta a többiekkel szembeni lemaradását, hanem az alapfokú nyelvvizsgát is letette kínai nyelvből. Az újabb csavar az életében az előző tanév végén következett.
Pomázon ugyanis mind a mai napig tagja egy készségfejlesztő alkotóműhelynek,
melynek vezetői a Madách Színházban dolgoznak. Tőlük tudta meg, hogy a készülő Mary Poppins musicalhez gyermekszereplőket keresnek, és a két pomázi mentora volt az, aki segített neki felkészülni a castingra.
Egyrészt a felkészítők szakértelmét, másrészt Antónia tehetségét bizonyítja, hogy a több fordulós válogatáson az alkotóknak rá esett a választásuk. A hatodikos újpalotai diák májustól kezdett próbálni Oroszlán Szonjáékkal, majd az egész nyarat a Madách Színházban töltötte, szeptember 22-én pedig Jane Banks szerepében a közönség előtt is bemutatkozott.
– Nagyon izgultam, de nagyon különleges volt ennyi ember előtt játszani. A lámpalázamat azonban sikerült hamar legyőznöm. A darabról meg csak annyit, hogy a végén felállva tapsolta meg a közönség – mondta Antónia.
A kislány az iskolában nem dicsekedett a szerepével. Az osztályfőnöke is csak az édesanyjától értesült róla, ám azóta az iskola dicsőségfalán mindenki elolvashatta, hogy Antónia milyen szép sikert ért el. A sok próba, és a heti több előadás azonban nem érződik az újpalotai diák teljesítményén, az ötödik osztályt ugyanis kitűnő tanulmányi eredménnyel zárta, az idei évet pedig a már említett nyelvvizsgával kezdte.