Menu

Az ifjú polgármester: Csík Norbert József lett

2011.10.01.

Még május 11-én választották meg a kerületi iskolák a kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat egy-egy tagját, ám magára a tisztségviselő választásra csak ezen a héten került sor.

Természetesen eddig sem teltek feladatok nélkül az ifjú képviselők napjai, hiszen e 2 éves munkára fel kellett készülniük. Így június 7-9. között egy csapatépítő tréningen vettek részt Medvesen, majd most, szeptember 26-án egy csoportépítő, valamint demokrácia technikákat fejlesztő tréning volt. A programot Fodor Dalma, a PSZK vezetője és Tajti Réka projektmenedzser állította össze. Ennek keretében a diákok megismerkedtek a Diákjogi Chartával, illetve megkapták A képviselők és a szervezet feladatai és kötelességei című jegyzetet is. A 15 képviselő közül ketten már a korábbi GYIÖK tagjai voltak: Csík Norbert (László Gyula Gimnázium) és Baksa Brigitta (Kontyfa Általános Iskola), így nagyobb tapasztalattal rendelkeznek már e munkában. Talán épp ezért nem véletlen, hogy közülük Csík Norbertet választották meg a diákok polgármesternek, míg az egyik alpolgármester Baksa Brigitta lett. A további 13 képviselő új volt, amely abból is adódik, hogy a korábbi képviselők befejezték iskolai tanulmányaikat, így a helyükre újat kellett választani.
Az új testület tagjainak Gyurkovics Miklós, a kerületi Önkormányzat KKES Bizottságának elnöke adta át megbízólevelüket, míg a polgármesternek, a két alpolgármester és a jegyző Gyurkovics Miklós mellett Németh Angélától, a KKES Bizottság alelnökétől vehette át megbízólevelét.
A választást felügyelő bizottság tagja volt rajtuk kívül Tánczos Zsuzsa, a kerületi Családsegítő vezetője és Urbán Szilvia, a Csokonai Művelődési Központ munkatársa.
Amint a mandátumátadáson Gyurkovics Miklós elmondta, a GYIÖK képviselői meghívást kapnak a kerületi Önkormányzat következő ülésére, ahol László Tamás polgármester és az Önkormányzat tagjai személyesen is gratulálni fognak a megválasztott diákoknak.

A GYIÖK tagjai:

Polgármester:
Csík Norbert József (László Gyula Gimnázium)

Alpolgármester:
Baksa Brigitta (Kontyfa Általános Iskola)
Szima Roland (Károly Róbert Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola)

Jegyző:
Szabados Zoltán (Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola)

A testület tagjai:
Böröczi Botond (Czabán Általános Iskola)
Krecska Dominik (Hartyán Általános Iskola)
Zsolna Melinda (Károly Róbert Általános Iskola)
Tóth Henriett (Kolozsvár Általános Iskola)
Ferentic Melinda (Kontyfa Középiskola)
Horváth Eszter (Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola)
Horváth Alexandra Kira (László Gyula Általános Iskola)
Kurunczi Nikolett (Pestújhelyi Általános Iskola)
Poesz Nikolett (Neptun Általános Iskola)
Bangó Mónika (Száraznád NOK)
Gyúrkó Dániel (Szent Korona Általános Iskola)