Menu

Az esélyegyenlőség nálunk már évek óta tart
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.09.17.

Negyedik alkalommal rendezi meg a kerület a Mobilitási Hetet, s csatlakozik 2003 óta a nemzetközi mozgalomhoz. S bár a 2007. év lesz az Esélyegyenlőség éve, ám a kerület már évek óta jeleskedik ebben.

Ennek egyik jele, hogy a Mobilitási Hét hagyományosan a Molnár Viktor utcában található FENO-ban veszi kezdetét, ahol a Fejlesztő-Gondozó Központ működik.
Ez az intézmény negyedik éve ad otthont a fogyatékkal-élők bowling bajnokságának. Ahogy a korábbi években is, a program fővédnökei közül – Erdei „Madár” Zsolt profi világbajnok ökölvívó, Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó – mindig legalább valamelyikük az eseményen részt vett, így idén Martinek János volt az, aki mind a zsűrizésből, mind a díjak átadásából kivette a részét.
Idén először hat csapat mérkőzött meg: a kerületi Értelmi Fogyatékosok Napközi-otthonának gondozottjai, a XI. kerületből a Ménesi úti Habilitációs Napközi-otthon lakói, Hódmezővásárhelyről a Csodáház dolgozói, a házigazda FENO kisebb- és nagyobb csoportja, valamint a kerületi önkormányzat csapata.
Mielőtt a bajnokság megkezdődött volna, a kerületben már jól ismert, fiatal, világtalan s jó hangú Tommy Wonder adott előtt sanzonokat.
A bowling-bajnokságban bár mind egyéniben, mind csapatban megküzdöttek játékos formában egymással a résztvevők, ám a végeredmény mégis hamarosan kialakult.

Egyéni verseny végeredménye:
1. Bőhm Szatmári Edgárd (Méhesi úti napközi),
2. Lukács Péter (FÉNO),
3. Karácsony Dávid (Ménesi úti Napközi).

Csapatverseny végeredménye:
Kisebbek:
I. FÉNO

Nagyobbak:
I. FÉNO
II. ÉNO

Vendégek között:
I. Csodaház (Hódmezővásárhely)
II. Önkormányzat csapata (Hajdu László, Király Csaba, Tóth Imre, Gyurcsánszky János, Marsovszky Györgyné, Avarkeszi Béla)

Az abszolút győztesek:
FÉNO nagycsapata, ÉNO csapata, Ménesi úti Habilitációs Napközi-otthon csapata. Ők mindannyian egy-egy kupával lettek gazdagabbak.

Kapcsolódó cikkek:



Képes beszámoló