Menu

Az én világom Molnár Ferenc fotóin

2006.04.12.

Péntek délután Bíró György grafikusművész, környezetvédelmi tanácsadó nyitotta meg Molnár Ferenc fotóművész „Az én világom” című kiállítását.

A megnyitón először a Hubay Jenő Zeneiskola növendékei (Borcsányi Adrienn és Misalek Veronika) klarinétjátékkal köszöntötték a közönséget, majd Bíró György méltatta Molnár Ferenc munkásságát.
A fotóművész 1982 óra fényképész mester, s a nyolcvanas évektől foglalkozik a professzionális módon a fényképezéssel művészi valamint a riportfotózás területén. Az elmúlt két és fél évtized alatt nyolcvan hazai illetve nemzetközi pályázaton és kiállításon vett részt sikerrel, hiszen ezen időszak alatt ötven díjat kapott. Többek között kiállított és így alkotásait láthatták az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában, Ausztráliában, Szingapúrban, Franciaországban, Angliában, Japánban, Koreában, Brazíliában, s számos más európai és tengeren túli országban.
A fotóművész érdeklődősének középpontjában az ember, az emberi környezet és a természet áll, így nem véletlen, hogy épp egy környezetvédelmi tanácsadó beszélt Molnár Ferenc fotóiról, aki 1992-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja, s 2004-ben megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség Művésze Diplomát (AFIAP) is.
Molnár Ferenc kiállítása április 28-ig tekinthető meg hétköznapokon 9-21 óra között, hétvégén a Csokonai Művelődési Ház programjaihoz igazodva.