Menu

Albert Camus-szobor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az emlékezés szobrai Rákospalotán

2016.08.15.

Albert Camus szobra mellett idén felavatják Zbigniew Herbert lengyel költő és Hannah Arendt filozófus-író szobrát a szoborparkban. 

Bronzból készít mellszobrokat, köztük Zbigniew Herbert lengyel költőről készít alkotást Pogány Gábor Benő szolnoki szobrászművész.

Pogány Gábor Benő szerint hazánkban még senki nem készített szobrot a híres lengyel költőről, aki 1956-ban Budapesten köszöntötte a felkelőket – írja az MTI. A mintegy hetven centiméter magas művet a Rákospalotai Magyarok Nagyasszonya főplébániatemplom oldalában található 1956-os emlékmű melletti szoborparkban állítják majd fel. A forradalom után, késő ősszel született a költő Magyaroknak című verse. A szobor talapzatára a vers kezdő sorai kerülnének, egyik oldalán magyarul, másikon lengyelül.

A parkban a világirodalom 1956 vonatkozásában jelentős alakjainak állítanak emléket, a már látható Albert Camus francia írót ábrázoló szobor mellett az idén még Hannah Arendt zsidó származású amerikai filozófus-író szobrát is felállítják – mondta a szobrász. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.