Menu

Nálunk szemét, máshol a villanyszámla

2019.08.22.

Átadták a “Gyűjts az életért” program újabb adományait. A civil Ö.T.H.É.T. Egyesület kampányának fővédnöke Németh Angéla polgármester.

Két újabb, a kerületben élő, rászoruló családnak adta át adományait az Ö.T.H.É.T. Egyesület (Összefogás Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért) vezetője. A Polgármesteri Hivatal Kossuth termében tartott ünnepségen ott voltak a “Gyűjts az életért” kampányhoz csatlakozó cégek képviselői is.  A csomagokat ezúttal egy tartósan beteg gyermekéről egyedül gondoskodó, nehéz körülmények közt élő édesanya és egy öt gyermekét egyedül nevelő édesapa vehette át. (Az apukát nem engedték el munkahelyéről az ünnepségre.)

A rendezvényen egyúttal bemutatták azt két anyukát is, aki  októberben veheti majd át a kampány újabb adományait: egyikük négy kiskorú gyermeket nevel egyedül, és súlyosbodó betegsége miatt elvesztette munkaképességét, másikuk pedig tartósan beteg, egész napos felügyeletet igénylő gyermekét gondozza ugyancsak egyedül, munkát nem tud vállalni, így csak a gyermekgondozási támogatásból gazdálkodhatnak.

Makai Ferenc elnök ezúttal is  arra biztatta a rászoruló családokat, szóljanak, ha segítségre van szükségük, mert az csak akkor juthat el hozzájuk, ha tudnak róluk. A civil szervezet összekapcsolta a rászorulók megsegítését és környezettudatosságot, így a műanyag kupakok a szemét helyett az újrahasznosításban landolnak, az értük érkező összeg pedig rendszeresen oda jut, ahol a legnagyobb szükség van rá. A kupakok mellett pénzadománnyal is lehet segíteni a támogatott családokat a programban, amelyhez a kerület számos cége mellett sok magánember is csatlakozott.

Fotó: XV Média – Vargosz