Menu

Az Élet értelme: óvjuk otthonunkat, bolygónkat !

2012.02.02.

A szokott helyen, ám nem a szokott módon zajlott az Élet értelme szabadegyetem január 28.-i programja. Az Újpalotai Boldog Salkaházi Sára Plébánia közösségi termében ezúttal filmet vetítettek, a Home címűt.

Mint mindig, ezúttal is sokan voltak, pedig a kerületben több kitűnő program is zajlott ezen a napon. Némi technikai malőr leküzdése után – míg a vetítésre alkalmas eszköz „beszerzése” és beállítása folyt, Kellermayer Miklós és Hofher József tartotta szóval a hallgatóságot- lélegzetelállítóan szép képekben gyönyörködhetett a közönség. Hát, még a hozzáfűzött tartalom, és mondandó! Home- Otthon/unk. A meghatározó, megtartó erő. És épp oly fontos, meghatározó otthonunk az élő földgolyó, s természeti világa, mint amennyire meghatározó az életben a szűk családi otthon hangulata, rendje.
A filmet Yann Arthus-Bertrand rendezte, Földünk a magasból című könyvének sikerétől indíttatva. Lényege bolygónk és törékeny egyensúlyának bemutatása. A világ több mint 50 országába kalauzol el, láttat csodákat, meglepetéseket, és szép számmal vet fel kérdéseket. Ugyanakkor aggasztó is, ám ez az aggodalom előrébb visz: cselekvésre, a föld megóvására késztet. A francia dokumentumfilm 2009-ben készült, forgatókönyvét Isabelle Delannoy
írta, producere Luc Besson, Denis Carot. Aki a programon nem volt jelen, vagy újra megnézné, könnyen megteheti. A internetes elérhetőségen on-line megtekinthető a film. ( Aki egyébként nem számítógépezik, és családi-baráti körben sincs erre lehetősége, valamelyik kerületi művelődési, közösségi házban, az e-pontokon minden bizonnyal segítséget is kap a szóban forgó oldal behívásához. A film 113 perces, így a várható költség 400 Ft – 1 óra internet használat 200 Ft az említett helyeken.)
A Home francia, angol, vagy spanyol nyelven elérhető hivatalos weboldalának címe:

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok: