Menu

Az Élet értelme – lezárult az első évfolyam

2012.06.01.

Szokott helyén, az Újpalotai Boldog Salkaházi Sára Plébánia közösségi termében tartották az Élet értelme szabadegyetem második szemeszterének utolsó előadását, május 26-án.

A szemeszter témája az emberiség és benne a magyarság nagy bajbajutottsága, vagyis „a halál civilizációja” így környezeti és társadalmi problémákról hallhattak mind az öt alkalommal a jelenlévők. A különleges, záró eseményen a szabadegyetem képzési felelőse, Dr. Kellermayer Miklós sejtkutató professzor tartott előadást. Az emberiség bajbajutottságának oka címmel arról beszélt, az alapvető probléma, ami számos újabbat szül, hogy a tudomány és a hit elkülönült egymástól. Újkori bálványimádásként elméleteket hazudnak megdönthetetlen igazságnak. Pedig, ezek csak hipotézisek.
Ha a népek egymás ellen tesznek, a természet ellen tesznek. Nem minősíthetjük az élőlényeket, nincs fejlettebb és fejletlenebb, mert a maguk szintjén mind tökéletesek. Együtt kell, hogy boldoguljon a földön minden élőlény!
A zárszónak- útravalónak beillő szép gondolatok után megtudhattuk, a következő évfolyam témája: A tudomány és az Istenhit. A két szemeszter összesen kilenc előadását ismét neves előadók tartják majd. Az elsőt például Forrai Tamás jezsuita szerzetes, a jezsuiták magyarországi rendtartományának tartományfőnöke. Az utolsó, szemeszterzárót pedig, mint most is, Dr. Kellermayer Miklós.
A program spontán módon, a jelenlévők kérésére az előadó könyveinek dedikálásával és kisebb csoportokra szakadozva beszélgetéssel ért véget.