Menu

Az éghajlatváltozás rajtad múlik
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.09.23.

Sok kedves rajzot készítettek az ovisok és iskolások arra versenyre, melynek eredményhirdetése csütörtökön délután volt a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központban.

A pestújhelyis kisdiákok még ünnepi műsorral is kedveskedtek a vendégeknek, a díjazottaknak és kísérő pedagógusaiknak.
Miután Frák Erika, elnök-igazgató köszöntött a gyerekeket abban az intézményben, ahol idén szeptember elsején a városrész századik tanévnyitójára került sor, a kisdiákok mondtak verset a természetről, az évszakok változásáról. Így elhangzott Zelk Zoltán, Tamkó Sirató Károly, Majtényi Erik, Kányádi Sándor egy-egy verse. A műsorban közreműködött Nagy Veronika és Makay Tibor, valamint Lipcsei Balázs, első osztályos tanulók, Iván Levente második osztályos diák, Román Zsanett, Kupeczki Dániel, Talabér Tünde, Kovács Valéria harmadik osztályos tanulók, míg szintetizátoron Váradi Norbert ötödik osztályos tanuló játszott.
A műsort követően Avarkeszi Béla civil referens köszöntötte a gyerekeket.
-Örülök, hogy ilyen sok szép rajz készült: köszönet érte a gyerekeknek és a pedagógusoknak. 2003 óta van a Mobilitási Hét a kerületben, s minden évben a GKM kiírja az ehhez kapcsolódó rajzpályázatát: Mi már tavaly is elküldtünk a fővárosnak számos rajzot, melyek továbbjutottak, s reméljük, most is sokat be tudunk nevezni erre a versenyre.
Idén „Az éghajlatváltozás rajtad múlik” címmel kellett rajzokat készítenetek, s a zsűri- Kissné Breczek Margit vezetésével meghozta a döntését- mondta Avarkeszi Béla, majd kiosztotta a jól megérdemelt díjakat.

Végeredmény:

Óvodások:
I. Benedek Álmos (Bújócska Óvoda)

Kisiskolások:
I. helyezett: Meleg Veronika (László Gyula Gimnázium)
II. Záhonyi György (Pestújhelyi NOK)
III. Farkas Diána (Kontyfa Általános Iskola)

Felső tagozatosok:
I. Barna Magdolna (Hartyán NOK)
II. Finta Dániel (Hartyán NOK)
III. Marinka Judit (László Gyula Gimnázium) és Herczeg Attila (Pestújehlyi NOK)

Különdíj:
Verhás Georgina, Hajnal Réka, Nguyen Cintia (Czabán Általános Iskola)
Erdélyi Mira (Pestújhelyi NOK)
Solti András (Pestújhelyi NOK)

Az eredményhirdetést követően a kiállításra érkezők közösen megtekinteték a szebbnél szebb alkotásokat az iskola galériáján.

Kapcsolódó cikkek

Képes beszámoló