Menu

Az AsiaCenterbe látogat az indonéz kereskedelmi miniszter

2007.06.13.

Ma az AsiaCenter és az itt működő Indonéz Bemutatóterem (Indonesia Resources Pavilion – IRP) vendége lesz Marie E. Pangestu, az Indonéz Köztársaság kereskedelmi minisztere, aki hivatalos látogatásra érkezett hazánkba.

Az AsiaCenter mint az ázsiai és magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésének zászlóshajója, regionális hídfőállásként működik Indonézia kereskedői számára. A kereskedelmi központban 2005 decemberében megnyílt Indonéz Bemutatóterem az európai piacokra belépni akaró indonéz gyártók és nagykereskedők gyűjtőhelyeként szolgál. Emellett lehetőséget kínál a kölcsönös potenciális üzleti és kereskedelmi lehetőségek megismerésére, valamint- célkitűzése alapján -elősegíti a turizmus és a befektetések fellendítését is a két ország között. Marie E. Pangestu kereskedelmi miniszter asszony látogatásának célja, hogy még tovább erősítse az AsiaCenter és Indonézia kapcsolatát.

Az Indonéz Bemutatóteremben jelenleg mintegy 40 cég mutatja be termékeit. A 2005-ös nyitás óta eltelt időszakban tapasztalt jelentős érdeklődés hatására 2006-ban az AsiaCenter is képviseleti irodát nyitott Jakartában, hogy az indonéz érdeklődők közvetlenül is megismerhessék az általa kínált lehetőségeket.
2007 márciusában, az Indonéz Bemutatóterem fennállásának első évfordulója alkalmából negyven olyan, Európában eddig ismeretlen indonéz cég mutatkozott be az AsiaCenterben, melyek termékeik forgalmazására partnereket kerestek.
Jelenleg pedig folynak a tárgyalások egy új, különálló indonéz bútorbemutató-terem létesítéséről és a helyszín kiválasztásáról az AsiaCenterben. Ez az üzlet az Indonéz Bemutatóteremhez hasonlóan exportőröket tömörít majd, de már közvetlenül az AsiaCenter Indonesia koordinálásával, így az elsődleges tevékenység nem a termékek kiállítása, hanem azok értékesítése és az importőri kapcsolatok kiépítése lesz. 2007 őszén pedig- a tervek szerint -újabb indonéz exportőrök mutatkoznak be az Indonéz Bemutatóteremben exkluzív termékekkel és szezonális portfólióval.