Menu

Az akarat diadala

2012.12.05.

Második állomásához érkezett november 27-én az önkormányzat által rendezett Olimpiai esték rendezvénysorozat. A Csokonai Művelődési Központban ezúttal olyan sportolókkal találkozhatott a közönség, akik nem az olimpiai győzelmükkel, hanem hősiességükkel és magatartásukkal vívták ki a hazai és a nemzetközi sportrajongók elismerését.

A meghívott vendégek mindnyájan cselgáncsozók voltak. A sportolók közül Karakas Hedvig az 57 kilogrammos súlycsoportban úgy lett ötödik, hogy combizom szakadással utazott ki az olimpiára, és végig sérülten versenyzett. Nem mellesleg, Hedvig november 23-án Junior Prima díjat vehetett át.
A másik vendég, Joó Abigél viszont ereje teljében, és a 78 kilogrammos súlycsoport egyik esélyeseként érkezett Londonba. A judós bombaformában volt, ám a második mérkőzésén súlyosan megsérült.
Úgy tűnt, a porcleválás miatt a versenyt is fel kell adnia, de ő fél lábon is továbbküzdött, és sérülten is majdnem dobogós lett. Abigélt elkísérte edzője, Pánczél Gábor mesteredző is. A negyedik vendég pedig Ungvári Miklós volt, aki egészen a döntőig menetelt. Ott egy ponttal ugyan vereséget szenvedett, de az ezüstéremmel így is a magyar cselgáncssport legeredményesebb versenyzője volt.
Az élménybeszámolót tartó sportolókat és edzőt a kerület nevében Bitvai Nándor alpolgármester köszöntötte.