Menu

Autómentes volt a Széchenyi tér

2004.09.22.

Az Autómentes Nap keretében a Beller Imre utca a Szőcs Áron utca és a Széchenyi tér között rajzokkal teli területté alakult át szerdán délelőtt, a Mobilitási Hét programsorozat utolsó napján.

A környék óvodásai az óvó nénikkel együtt gyalogosan érkeztek a helyszínre, míg a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola tanulói kerékpárral, görkorcsolyával közelítették meg a területet. Az autósok először nehezményezték, hogy nem tudnak a területen áthaladni, de végül megértették, hogy legalább egyszer egy évben bizonyos területeket autómentessé kell tenni.
A kicsik pedig mit sem törődve a hűvös időjárással, rögtön telerajzolták az aszfaltot. Közben Kissné Breczek Margit szakavatott szemmel nézet, hogy milyen alkotások születnek az ovisok keze alatt. Mindenki kapott matricákat, közlekedési kifestőt, apróbb ajándékokat.
A programon a Régi Fóti úti óvoda, a Szövőgyár utcai óvoda, a Klapka utcai óvoda, a Bocskai utcai óvoda kicsinyei vettek részt.
A délelőtti program azonban még ezzel nem ért véget, mert a lelkesebb anyukák babakocsi toló versenyen „küzdöttek meg” egymással és az akadályokkal.
A Mobilitási Hét programsorozat délután a Száraznád NOK Neptun utcai épületében játékbörzével ért véget.