Menu

Átadták a Korona Katedrálist

2012.11.14.

A Rákospalotai Egészségnapon adták át az első iskolai műfüves sportpályát a kerületben, amit november 10-én újabb pályaavatás követett. Ezúttal a Szent Korona Általános Iskola udvara gazdagodott egy, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a kerületi önkormányzat által közösen építtetett, palánkkal körbevett, villanyvilágítással felszerelt műfüves sportpályával. Az ünnepélyes pályaavatón az önkormányzatot László Tamás polgármester és Bitvai Nándor alpolgármester, az MLSZ-t Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, a helyi sportéletet pedig dr. Géczi István olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Varga József sportreferens, Sági Ferenc, a REAC SISE elnöke, Mester Attila, a XV. kerületi sportlétesítmények vezetője és a REAC futballklub két edzője, Mátyus János és Urbán Flórián képviselték.

– Reméljük, hogy a pályákon az ifjúság kedvet kap majd a sportoláshoz – mondta a polgármester a november 10-i megnyitó ünnepségen. – A testület június 5-én fogadta el a műfüves sportpályák építésének a tervét. A tervezett négy létesítmény közül ez már a második, melyet átadhatunk a gyerekeknek, a másik kettőt, a Szántóföld úton és a Kontyfa Középiskola udvarán levőket az elkövetkezendő hetekben vehetik birtokba a kicsik és nagyok.
László Tamás szerint a pályákkal az iskolai testnevelésen és sportszakkörökön kívül a közösség igényeit is kiszolgálják majd.
– Az MLSZ-nek eltökélt szándéka, hogy minél több pályát építsen – tette hozzá Dunai Antal. – Jómagam az elmúlt hónapban már több mint tíz pályát avattam az országban. Úgy gondolom, hogy hatalmas előrelépés az iskolák életében egy olyan létesítmény, ahol a gyerekek reggeltől estig sportolással tölthetik az idejüket.

A 31-szeres válogatott, hétszeres magyar bajnok, háromszoros gólkirály labdarúgó szerint korán el kell kezdeni a tehetségek kiválasztását. Erre pedig kiváló lehetőséget biztosítanak az iskolai testnevelésórák.
Gressó Tiborné igazgatónő az ünnepélyes alkalmat kihasználva a pályaavatóval együtt mindjárt a létesítmény keresztelőjét is megtartotta. A sportpályát Korona Katedrálisnak nevezték el.