Menu

Aranyat ünnepeltek a lányok

2006.06.30.

A Femina Söröző női hangoktól volt hangos az elmúlt hét péntekén: ezek a hölgyek azonban sok-sok kemény perceken vannak túl. Ők ugyanis focisták, nőis focisták, az 1. FC FEMINA csapatának tagjai.

Örömüknek pedig az adott alapot, hogy a felnőtt csapata 2005/2006. évi bajnoki szezonban aranyérmes lett. Ha csak a számokat nézzük szigorúan, akkor azt láthatjuk, hogy a bajnokságban hatvan pontot szereztek: s ehhez tizenkilenszer győztek, háromszor értek el döntetlen eredményt, míg kétszer szenvedtek vereséget, s mindkét alkalommal még az őszi idény során kaptak ki (az MTK-tól 4:1-re, a Szombathelytől 1:0-ra).
A tavaszi szezonban csupán egyszer játszottak döntetlent, s tizenegyszer nyertek. A bajnoki szezonban összesen huszonhárom fő játszott a csapatban (közülük kilencen a válogatott tagjai) , s a feminás lányok kiemelkedően jó gólkülönbséget értek el (133-17).
Amint az ünnepi alkalommal is elhangzott, az elmúlt 2 évben tudatos, tervszerű csapatépítés folyt, s ennek köszönhetően a fiatalok beépültek a csapatba. Ami kiemelendő, hogy az elmúlt hat év alatt négyszer nyerte meg a bajnokságot a FEMINA csapata.
Az utánpótlás csapatokkal kapcsolatban szintén elhangzott, hogy jelenleg négy utánpótlás csapat van (U17, U15, U13, Bozsik Csapat (7-9 évesek)), s az utánpótlás korú játékosok nagy része XV. kerületi lakos.
Az ünnepségen Halmosi Béla klubvezető elmondta, hogy nagyon szép éven van túl a csapat, hiszen a kupa ?aranyos? lett.
-Felnőtt csapatunk bebizonyította, hogy a Feminánál nincs jobb csapat a magyar bajnokságban. Azon múlik minden, hogy akartok-e bajnokságot nyerni. Gratulálok a felnőtt csapatnak és a szakvezetésnek.
Utánpótlás csapatunk (U17, U15) ősztől új edzővel és 1-2 játékossal bővül. Büszkék vagyunk arra, hogy nagyrészt kerületiek és saját nevelésűek a játékosaink, s jó úton halad az utánpótlás is. A sok-sok probléma ellenére a fegyelem, a csapategység jó. De még messze vagyunk attól, hogy hátradőljünk. U13 csapatunk egyetlen feladata, minél több képzett gyereket nevelni.
A klubvezető bejelentette, hogy a felnőttekhez visszajelentkezett Szekeres Anita Szegedről, Vágó Fanni jön a csapathoz, aki ősztől a Dózsa Gimnáziumba jár majd. Az U17 csapatból Mátra Bori kerül fel, illetve Stefán Anita és Pincze Gabi. Emellett Kiss László edző kiválasztott két gyereket, akik a felnőttekhez fognak edzésre járni (Lengyel Anita, Nagy Szabina). Az U15 pedig egy majdnem teljesen új gárdából fog állni, akik az U11-ben voltak eddig.
Halmos Béla klubelnök hozzátette, hogy tervszerű, tudatos utánpótlás munka (kiválasztás-képzés) folyik az egyesületnél, s tíz saját nevelésű játékos van a felnőtt csapatban. Az érmek átadását megelőzően a klubelnök gratulált a gólkirálynőnek, Pádár Anitának, aki egymaga 36 gólt lőtt az idényben, illetve az „ezüstös” Fogl Katalinnak, aki 33 gólt rúgott.
Az érmeket Varga József, az OMIS osztály sport munkatársának segítségével Gyurcsánszky János alpolgármester és Halmos Béla, az 1. FC FEMINA klubelnöke adta át.
Majd ezt követően ajándékcsomagot, díszoklevelet kaptak a vezetőség tagjai, a focista lányok:
-Ajándékcsomagot és díszoklevelet kapott
Halmosi Béla, klubelnök az 1. FC FEMINA csapatának a Magyar Bajnokságban hosszabb idő óta történő kiemelkedő szerepléséért és a 2005/2006. évi bajnoki szezonban kivívott aranyéremért. A klub folyamatosan magas szakmai színvonalú, igényes működéséért és az eredményes menedzseri munkáért. A magyar női labdarúgás fejlesztésében végzett kimagasló tevékenységéért.

Kiss László, a felnőtt csapat vezetőedzője a leány és női labdarúgásban kifejtett kiemelkedő sportszakmai tevékenységéért és nevelő munkájáért. Az 1. FC FEMINA csapat által a Magyar Bajnokságban hosszabb idő óta elért kimagasló eredményekért és a 2005/2006. évi bajnoki szezonban kivívott aranyéremért.

– Ajándékcsomagot, díszoklevelet és virágot kapott Nagy Sándorné szakosztályvezető az 1. FC FEMINA női labdarúgó klub szakmai vezetésében több évtizeden át kifejtett eredményes tevékenységért, a szakosztály sikeres vezetéséért. A csapat elmúlt években történt kiemelkedő szerepléséért és a 2005/2006. évi bajnoki szezonban kivívott aranyéremért.

Az edzők – Gáspár Cecilia (U15 ? U17), Lévay Andrea (U15 ? U17), Paraoánu Aranka (U11), Laky Andrea (Bozsik csapat) – oklevelet, virágot és ajándékfigurát kaptak, míg a játékosok díszajándékban és oklevélben részesültek.
Játékosok:
Bauer Istvánné (44-szeres válogatott)
Benkő Mónika (U19 utánpótlás 15-szörös válogatott játékosa)
Fogl Katalin (6-szoros válogatott, s ezüstérmes lett a góllövő listán. Egymaga 32 gólt lőtt)
Gáspár Cecilia (6-szoros válogatott)
Jagicza Ágnes (U19 utánpótlás 10-szeres válogatott játékosa)
Hajdú Rita
Hegedűs Nóra
Kanta Krisztina (15-szörös válogatott)
Kövesi Gabriella (3-szoros válogatott)
Laczkovszki Ágnes (U19 utánpótlás 22-szeres válogatott játékosa)
Maglódi Renáta
Melegh Enikő
Nagy Anett (42-szeres válogatott)
Paraoánu Aranka (73-szoros válogatott)
Pádár Anita (50-szeres válogatott, s egyben gólkirálynő (36 gól))
Pincze Gabriella
Ruff Szilvia (52-szeres válogatott)
Schatz Regina
Schumi Dorottya (6-szoros válogatott)
Sebestyén Györgyi (53-szoros válogatott)
Sümegi Éva (45-szörös válogatott)
Stefán Anita
Szeitl Szilvia(U19 utánpótlás 22-szeres válogatott játékosa)

A díjkiosztót követően pedig kötetlen beszélgetésre került sor, melyen részt vett még Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő, az 1 FC. FEMINA társadalmi elnöke, dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója.