Menu

Anyák napi verses bemutatkozás a Eötvös Könyvtárban
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.07.

Május 3-án délután a FSZEK Eötvös utcai könyvtárban Simon M. Veronika Munkácsy- és Krúdy-díjas festőművész nyitotta meg Enyingi-Szabó Tibor és Szabó Péter festőművészek -apa és fia – kiállítását.

-A kiállítás anyagában láthatók nagyon szép tájak, állat figurák, érdemes megtekinteni a festményeket- mondta lovag Kanizsa József költő, a Krúdy Kör titkára, aki az irodalmi bemutatkozásban az ez alkalomra megjelent Fény-Glóriában című kötetéből mondott verseket, míg lovag Antalfy István költő a Közelebb című kötetéből felolvasott versekkel szórakoztatta a közönséget. A gyerekeknek is kedves Antalfy István az éppen frissen könyv heti előzetesként megjelent A nyulacska és barátai című mesés, verses kötetből saját verseit és egy mesét olvasott föl.
Ahogy már a havi programra érkezők megszokhatták, ezután Kanizsa József a Győrben élő Porubszki Ildikó Fürge Fürkész útrakész című verses kötetéből olvasott föl szép, szívhez szóló gyermekverseket. A versek közben Enyedi Béla daltulajdonos megzenésített verseket adott elő bevonva a műsorba a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ tanulóit, akik élvezettel tanulták meg a verseket, s énekelték el. A nagyon jó hangulatú anyák napi kiállításon és irodalmi műsoron úgy a felnőttek, mint a gyermekek nagyon jól érezték magukat. A program végén az értékes műsort vastapssal jutalmazta meg a közönség.

Kapcsolódó cikkek












Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló