Menu

Anno 2006

2006.11.26.

Épp egy héttel ezelőtt, november 18-ám este nyitotta meg kapuit az ANNO2006 művészeti rendezvénysorozat, melynek a Csokonai Művelődési Házban tartott megnyitóján a hagyományoknak megfelelően Hajdu László polgármester és Tóth Lajos, a művelődési központ igazgatója köszöntötte a programok iránt érdeklődőket.

-A kerületi rendezvénysorozatot 1996 óta minden évben, így idén 11. alkalommal tartjuk meg. Az idei év azonban az első olyan megnyitó, melyen nem meghívott vendégek, hanem a szórólapok, a felhívások, a szájról szájra terjedő hírek alapján érkeztek a kultúra kedvelői a művelődési intézménybe- mondta Tóth Lajos, majd Hajdu Lászl nyitotta meg a programsorozatot.
-A kerület lakossága körében aratott siker bátorította a szervezőket, hogy hagyományokat teremtesenek ebből a több mint egy hetes rendezvénysorozatból, ami az elmúlt évek során a kerület összművészeti fesztiváljává nőtte ki magát- mondta, majd szót ejtett arról, hogy a kerület öt helyszínén várják az érdeklődőket a színes programok.
A rövid beszédeket követően szintén a hagyományoknak megfelelően felkerült a mikrofonra a nemzeti színű szalag, melyet a Csokonai Művelődési Ház elődjének, az ipartestületi székháznak az avatásán használtak, majd a debreceni Sonus ütőegyüttes koncertje varázsolta el a közönséget. Ők tradicionális afrikai és latin-amerikai zenét, valamint jazzt és saját szerzeményeket is játszottak.
Az ANNO rendezvénysorozatot a pályázatokon nyert pénz mellett támogatta a kerületi önkormányzat is.