Menu

Anna néni is 101 éves lett

2009.05.25.

Nagy öröm az, amikor olyan ember köszöntésére érkezik az ember, aki már a 100. születésnapján is túl van. Anna néni, pontosabban Hegedűs Mihályné azonban néhány nappal ezelőtt: május 19-én már a 101. születésnapja alkalmából fújhatta el a gyertyát a köszöntésére kapott tortán.

Anna nénit Páskomliget utcai lakásában Hajdu László polgármester mellett Király Csaba alpolgármester és Kovácsné Márkus Éva, a polgármesteri hivatal Szociális és Egészségügyi Osztályának vezetője köszöntötte oklevéllel, csokoládéval és pénzzel, aki 1908-ban Jászárokszálláson született, ám egészen kisgyerekként költözött fel Budapestre, amikor szülei elváltak. Sajnos, édesanyja is fiatalon meghalt, míg a kis Anna először Újpesten a Szikvízgyárban dolgozott, majd egészen nyugdíjba vonulásáig a Chinoin volt a munkahelye. Ott ismerkedett meg férjével is, aki három műszakban végezte a munkát. Anna néni pedig csomagolóként egy műszakban dolgozott. Kezdetben Angyalföldön, a Csata utcában laktak, majd 1956-ban költöztek Pestújhelyre. Innen az útjuk 18 évvel ezelőtt Újpalotára vezetett, ahol Anna néni jelenleg is lányával él. Mindeközben két unokája és három dédunokája is született.
A ma is vidám Anna néninek csupán a járással van problémája, ma már nem tud olyan fürgén mozogni, mint a korábbiakban. Lánya azonban mindenben segítségére van.
További jó egészséget kívánunk!