Menu

„Álljunk a XV. kerület mellé!”

2021.01.23.

A kerület egyik civil szervezete indított aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy minél többen mondják ki: nem, kérnek a kormány önkormányzatokat sújtó megszorításaiból.

„Ki nem akarja, hogy megújuljon a Karácsony Benő park? Ki nem akarja, hogy jobb utakon közlekedhessünk? Ki nem akarja, hogy szépüljön az Újpalotai Vásárcsarnok környezete és végre rend legyen az eddig méltatlanul elhanyagolt Észak-Pesti Kórház területén? Úgy tűnik, a kormány mindezt nem akarja. Ezért száll szembe a rákospalotaiakkal, pestújhelyiekkel és újpalotaiakkal. Ne hagyjuk magunkat! Ennek a politikának csak közösen, csak együtt tudunk megálljt parancsolni” – áll abban az aláírásgyűjtési felhívásban, amely néhány napja az ahang.hu petíciós oldalon érhető el. „Csatlakozzon hozzánk egy aláírással! Mondjunk nemet a központi megszorításokra, és álljunk együtt a XV. kerület mellé!” – buzdít az aláírásra a Lokálpatrióták a XV. kerületért Egyesület felhívása.

Már több mint félezren írták alá az „Álljunk a XV. kerület mellé!” című petíciót, amelyhez itt csatlakozhat Ön is.

Mint ismert, a XV. kerületi önkormányzat vezetése január közepén kezdett tájékoztatókampányba azzal kapcsolatban, hogy a kormány elvonásai és a járványhelyzet miatt 2021-ben 3,5 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat a 80 ezres városrész. Sokkal kevesebb pénz jut ebben az évben a fejlesztésekre és az önként vállalt feladatokra, a kerületnek fel kell élnie a tartalékait.

„Nagyon örülök annak, hogy a Tizenötödikben élők megértik: nem maradhatunk csendben látva a kormány bosszúját. Orbán Viktor azt hiszi, a milliárdos elvonásokkal az önkormányzat vezetőit bünteti, és azokat, akik nem „jól” szavaztak. Valójában azonban a fideszes szavazók életét is nehezebbé teszi azzal, hogy a lakóhelyüket politikai alapon megsarcolja” – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester a frissen elindult kezdeményezésről.

(Cs.B.)