Menu

Alkotások a kertben

2005.05.31.

Nem múlhatnak el úgy a Pestújhelyi Napok, hogy a Rákospalotai Múzeum kertjében ne nyílna meg a XV. kerület hivatásos képzőművészeinek egynapos szabadtéri kiállítása.

Idén Dr. Matits Ferenc, művészettörténész, a Nógrád megyei Múzeum igazgató-helyettese nyitotta meg a tizenhat művész kiállítását, melyet Váczy Jépont Tamás rendezett.
A szép számmal megjelent érdeklődő közönség így a múzeum kertjében először megismerkedhetett a legfrissebb alkotásokkal, majd a kulináris élvezeteknek is átadhatta magát. A gulyáslevest hagyományosan a mesterszakács-hármas készítette el: Apáty László, Kürty Dezső, aki a számítógépek ?varázslásához? is nagy szakértelemmel rendelkezik, valamint Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Központ igazgatója.
S hogy kiknek az alkotásait láthattuk csak egy napon át?
A festőművészek közül B. Tóth Klára, Cseh Éva, Dréher János, Ferk Ilona, Konkoly Gyula, Nagy Árpád, Nagy Előd, Nagy Parisa, a szobrászművészek közül Kirchmayer Károly és Szabó Gábor, a textilművészek közül Kónya Kinga és Vízi Julianna, a grafikusművészek közül Gyulai Líviusz és Váczy Jépont Tamás hozott alkotást, valamint Molnár Miklós, fotóművész és Szendrei Judit tűzzománcművész is kiállított.