Menu

Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt!

2017.12.22.

Tegnap harangoztak,
Holnap harangoznak,
Holnap után az angyalok
Gyémánt-havat hoznak.”

(Ady Endre: Kis, karácsonyi ének – részlet)

Hamarosan egy újabb évet hagyunk magunk mögött: az év utolsó hónapjában, decemberben járunk és közeledik az egyik legszebb, legbensőségesebb ünnepünk. Az advent időszakát már a várakozás jegyében töltjük: hívők és világi gondolkodásúak egyaránt a szeretet, az összetartozás ünnepére készülnek.

Gyerekkorunk legszebb, legvarázslatosabb emlékeit felidézve felnőttként is mindannyian igyekszünk ilyenkor megteremteni azt az egykor volt, mesebeli hangulatot. Egykori szeretteink, nagyszüleink és szüleink karácsonyait visszük tovább és azokat próbáljuk visszahozni, tovább gazdagítani, színesíteni az idők folyamán. Az egyik legnagyobb ajándék, amit ember adhat, hogy évről évre örökül hagyjuk gyermekeinknek és az utánunk jövő generációknak a szeretet, a gondoskodás örökre megőrizendő, soha el nem feledhető élményét.

Karácsonykor szívünkbe költözik a fény, újjászületik a remény a jóra, az emberségre. Most ismét nagy szükségünk van rá: felekezettől, politikai és ideológiai meggyőződéstől függetlenül. Az ünnep csendjében, családunk és barátaink körében lehetőségünk nyílik a lehető legjobbra: odafigyelni egymásra és önmagunkra.

Szívből kívánom, hogy legyen módunk és lehetőségünk odafordulni az ünnep perceiben azokhoz is, akik család nélkül, magányosan, betegen vagy nehéz helyzetben, olykor kilátástalannak tűnő körülmények között kénytelenek megélni ezeket az ünnepnapokat. Mindannyian gazdagodunk általa, ha fényt, meleget, egy jó szót, egy tál meleg ételt, egy mosolyt, egy ölelést jutattunk embertársainknak.

Hálával és köszönettel tartozom a XV. kerület mindazon lakójának és a Hivatal valamennyi munkatársának, akik egész évben azért dolgoztak, hogy könnyebbé, élhetőbbé, biztonságosabbá és reményteljesebbé tegyék az itt élők mindennapjait. Az ő elkötelezett munkájuknak és helytállásuknak köszönhetően Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán az idei évben is garantálni tudtuk a szociális és családi ellátások színvonalát, őrködtünk a kerület legfontosabb fejlesztéseinek és beruházásainak sorsa felett.

Szívből kívánok áldott, békés és meghitt karácsonyt, valamint eredményekben, sikerekben, örömökben és egészségben gazdag boldog új esztendőt Rákospalota, Pestújhely és Újpalota valamennyi lakosának!

Hajdu László
polgármester