Menu

Alakuló egészségügyi centrumok

2012.09.17.

A Zsókavár utcai rendelő után a közelmúltban a kerület új mentőállomását is átadták. Az önkormányzat tervezett egészségügyi fejlesztései azonban ezzel nem értek véget. Ha a szándékok szerint minden megvalósul, kerületünk a fővárosi egészségügyi fejlesztések terén
élenjáró lesz.

Dr. Szunyoghy János megbízott főigazgató főorvostól, a XV. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézményeinek vezetőjétől és Reiszné Naszádi Magdolnától, a Szociális és Egészségügyi Iroda vezetőjétől megtudtuk, a kerületben több egészségügyi fejlesztést is terveznek.
A képviselő-testület úgy döntött, hogy az egészségügyi alapellátásban öt centrumot hoznak létre, a meglévő intézményeket pedig korszerűsítik. A testület arról is döntött, hogy az ehhez szükséges anyagi fedezetet biztosítja.
Tavaly teljes körűen felújították a Zsókavár utcai rendelőt, előtte pedig a Rákos útit. A sorban a Hősök útján
levő következik. A tervek szerint a kivitelezés hasonló lesz a Zsókavár utcai rendelőben végzett munkához. A következő lépés pedig, a negyedik centrum kialakítása az Őrjárat utcában. Az elképzelések szerint az ötödik,
teljesen új egészségügyi központot a rákospalotai városközpontban hoznák létre a Deák, a Sződliget és a Kossuth utcai rendelők összevonásával.
A tervek szerint a felújításra szoruló tüdőszűrő állomást és a többi kis, különálló rendelőket integrálják az említett centrumok valamelyikébe.
A tervek hosszabb távra szólnak, de a megvalósításuk folyamatos.