Menu

Akik példát mutatnak emberségből és felelősségtudatból

2019.11.28.

Átadták a szociális szféra dolgozóinak kerületi elismeréseit, és a régóta a szakmában dolgozók jubileumi jutalmait.

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is a Szociális Munka napjához kötődően adták át a területek dolgozók kerületi elismeréseit, valamint a régóta a pályán ténykedők jubileumi jutalmait. Az ünnepélyes gesztusokra az új képviselő-testület harmadik ülésének első felében került sor.

Az „Év Szociális Munkása” az „Év Szociális Gondozója” és az „Év Családgondozója” díjakat Cserdiné Németh Angéla polgármester, Gráczer Irma, az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) igazgatója, valamint Carlos Lattes Pavez, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) igazgatója adta át. A jubileumi jutalomra jogosult munkatársak okleveleit a polgármester és Tóth Veronika alpolgármester nyújtották át.

„A döntéshozók súlyos felelőssége és mindannyiunk érdeke, hogy a szociális területen dolgozók valóban megkapják az őket megillető anyagi és erkölcsi megbecsülést a mindennapokban. Külön köszönettel tartozunk az elmúlt egy év kitartásáért és türelméért, hogy a költségvetést övező politikai csatározások közepette is nagy empátiával és szeretettel szolgálták a segítségre és támogatásra szorulókat Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán – mondta köszöntőjében Cserdiné Németh Angéla polgármester. – Önök, ti vagytok azok, akik mindannyiunk számára példát mutattok emberségből, felelősségtudatból, áldozatkészségből és szakmai alázatból.”

Az „Év Szociális Munkása” díj: Lovász Márta

2003 óta terápiás munkatársként dolgozik az ESZI Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában (ÉNO), annak szakmai vezetőhelyettese. Fő szakterülete a felnőtt, középfokban értelmileg akadályozott, felnőtt korú segítséggel élők gyógypedagógiai és művészeti nevelése. Az általa alapított Figurázók formációt és a Figura Néptánccsoportot fellépéseik országosan is ismertté és elismertté tették. A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 2019 júliusában az „Értelmi fogyatékkal élő embertársainkért” díjjal ismerte el kiemelkedő szakmai munkáját.

Az „Év Szociális Gondozója díj: Csiki Rozália

1991-ben kezdte meg munkáját a Területi Gondozás Klebelsberg Kunó utcai Időseket Segítő Szolgálatában a „Klebiben”, mint klubgondozó. 2000-től a nappali ellátás felelőseként színesíti az igénybe vevők mindennapjait. 28 éve nagy türelemmel, szakmai elhivatottsággal, fáradhatatlanul gondoskodik az idős emberekről.

Az „Év Családgondozója” díj: Víg Réka Szandra

Még 2006-ban első éves főiskolai hallgató korában lett a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány munkatársa, először rajzfoglalkozásokat vezetett, majd ahogy az lenni szokott náluk „beleszeretett” a munkába és a munkatársakba, elvégezte a gyermekfelügyelő tanfolyamot és teljes munkaidős munkatárs lett. 2010-től az Aporháza utcai Családok Átmeneti Otthonában dolgozik. Legújabb feladata komoly és felelősségteljes. Szervezi és közreműködik a „Varroda projekt” lebonyolításában, melynek során az intézményekben lakók varrást tanulnak annak érdekében, hogy piacképes szakmájuk lehessen.

25 éves jubileumi jutalomban részesült:

Balogh Réka, ESZI Fejlesztő Gondozó Központ (FENO)

Geist Gábor, ESZI Család-és Gyermekjóléti Központ Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája (MUFTI)

Szaniszló Kovács Judit, Területi Gondozás Klebelsberg Kunó utcai telephelye

30 éves jubileumi jutalomban részesült:

Dorogi Etelka Ildikó, Gondozó Ház

Kiss Ilona, ESZI Család-és Gyermekjóléti Központ

Fotók: Vargosz/XV Média