Menu

Akadályverseny

2012.11.03.

Akadályversenyt rendezett a REAC Sportiskola SE nemrégiben újjáalakult atlétikai szakosztálya az újpalotai szánkózó dombon és annak környékén októberben. A megmérettetést az egész éves versenysorozat első állomásának is szánták a szervezők.

Muraközy Lajosné Szegvári Katalin atlétikaedző ezzel a versennyel szerette volna népszerűsíteni az atlétikát a kerületi diákok körében.
– A versenysorozat négy állomásból áll – mondta a szakember –, az őszi akadályversenyt követően télen terematlétikai versenyt rendeznénk az iskoláknak, kora tavasszal mezei futóversennyel nyitnánk a szezont, a tanévet szabadtéri atlétikai versennyel zárnánk. A versenyeken a résztvevő intézmények a létszám és az eredmény alapján pontokat gyűjthetnének, és az utolsó programot követően eredményt hirdetnénk.
Muraközy Lajosné Szegvári Katalin elmondta, hogy a versenynek már nevet is adtak, az UTE egykori gerelyhajító edzőjéről Imre László Tehetségkutató Emlékversenynek nevezték el.
– A verseny célja, hogy minél több embert tudjunk megmozgatni, és hogy minél több emberrel szerettessük meg az atlétikát – mondta az edző.
Az első rendezvényen több száz diák vett részt. A legaktívabb a Magyar – Kínai Általános Iskola volt, melynek minden tanulója részt vett a megmérettetésen.