Menu

Akadálymentesen

2010.07.04.

A múlt héten sajtótájékoztató keretében tekinthették meg az érdeklődők az Árendás közben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonát, ahol egy teljes körű akadálymentesítés valósult meg az elmúlt időszakban.

A beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az EGT-Norvég FM támogatásával, valamint a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány közreműködésével valósult meg.
A létesítmény akadálymentes infrastruktúra kiépítése egy korszerűbb, használhatóbb, otthonosabb közeget biztosít használóinak. Megvalósított rámpák, mosdók, bejárati és terasz burkolatok, valamint a rosszul látók számára eligazító táblák, a rosszul hallók részére indukciós hurok, akadálymentes parkoló a mozgásában korlátozottak részére élhetőbbé, korszerűbbé teszi az otthont.
Az utólagos akadálymentesítés támogatására benyújtott Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona akadálymentesítése című projekt összesen több mint 9 millió forintba került, melyből az önkormányzat önrésze 1,950 millió forint volt. A támogatás mértéke pedig a fennmaradó összeg (7,32 millió forint volt).
Az intézmény akadálymentesítésének kivitelezési munkálatai befejeződtek, az átalakítások a pályázatra benyújtott tervek szerint, a komplex akadálymentesség követelményeinek figyelembevételével és betartásával készültek. Ennek megfelelően a beruházással megvalósult az épület teljes körű, komplex akadálymentesítése.
-A létesítmény akadálymentes infrastruktúra kiépítése egy korszerűbb, használhatóbb, otthonosabb közeget biztosít használóinak – mondta Király Csaba alpolgármester a sajtótájékoztatón, majd Szentkatolnay Miklós, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány programiroda vezetője mondott köszönetet az önkormányzat vezetőinek azért, hogy még ezekben a nehéz, gazdasági válsággal nehezített helyzetben is minden lehetségest megtesz a rászorultakért, az esélyegyenlőségért.
A program keretében Szabóné Busi Julianna, az ÉNO vezetője mutatta be a megjelenteknek a megújult intézményt. Közben megtekinthettük egy kézműves fejlesztő foglalkozás, valamint egy táncóra egy-egy részletét. Amint Szabóné Busi Julianna elmondta, valóban nagyon jókor készült el ez a beruházás, miután jelenleg két mozgáskorlátozott is van gondozottjaik között.
A beruházás tervezője a Japáner Mérnök Tanácsadó Kft.-, kivitelezője a Spec-Vill Kft volt.