Menu

Advent Újpalotán

2011.12.15.

December 16-19. között Újpalotán ismét lesznek adventi programok, melyek egy rendezvény kivételével ingyenes látogathatók.
Amint Kelemen Árpád, az Újpalotai Közösségi Ház vezetője elmondta, 2004-ben állítottak először a Fő téren karácsonyfát, amely hagyományt évről évre megismétlik. Ebben az időszakban koncertek, kisebb színházi előadások várják az érdeklődőket a fa körül.

-Annak idején mint civil szervezet, a Nyírpalota Társaság szervezte meg ezeket a programokat, melyet idén az önkormányzat támogatásának köszönhetően négy napon keresztül még színesebb rendezvényekkel kibővítve várhatjuk a lakosságot, a kerületbe látogatókat.
A programokra gyerekeket, felnőtteket egyaránt várunk. A fenyőfa mellé felépítünk egy sátrat, melyben helyet kap a színpad, sőt fűtés is lesz itt, hogy ne fázzanak se a vendégek, se a fellépők.
A négy nap alatt minden nap lesznek a gyerekek részére kézműves foglalkozások, ahol ajándékokat lehet készíteni a mesterek segítségével, illetve lesznek népzenei programok.
Pénteken a Szilas Néptáncegyüttes lép fel, majd őket követi a Zagyva Banda koncertje. Szombaton a Szárnyas Sárkányok gólyalábas adventi előadása tekinthető meg, utána pedig a Nyerítő zenekar népzenei koncertje várja az érdeklődőket. Ezen az estén 18 órától Póka Angéla, a Megasztárból ismerté vált énekesnő két népszerű blues zenésszel (Nagy Szabolcs, Szabó Tamás) ad Godspel koncertet.
Vasárnap a Bábakalács Bábszínház: Nyiss kaput, Angyal! című előadása látható 16 órától, illetve a nap kiemelkedő programja, a Ghymes együttes Mendika című ünnepi koncertje lesz a Hartyán iskolában az iskola kórusával közösen. Erre a programra jegyek még kaphatók az Újpalotai Közösségi Házban, a Csokonai Művelődési Központban, a Hartyán iskolában, a Zsókavár utcai Könyvtárban, a Kozák téri Közösségi Házban és a Pestújhelyi Közösségi Házban..
Hétfőn ismét lesz kézműves foglalkozás a gyerekeknek, ahol lehetőség nyílik hagyományos anyagokból (pl. vessző, gyapjú papír stb.) ünnepi dísztárgyak, ajándékok készítésére, majd a négynapos program zárásaként 18 órakor az Újpalotai Salkaházi Sára Templomban Sebestyén Márta és a Gryllus testvérek Tizenöt zsoltár című koncertjére látogathatnak el az érdeklődők.
Remélem, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő programokat. Mindenkit szeretettel várunk- mondta zárásként Kelemen Árpád.

Advent Újpalotán részletes programja

December 16. péntek

13-17 óra Kézműves foglalkozás Minden nap kézműves műhely várja a kisebbeket és nagyobbakat. Lehetőség nyílik hagyományos anyagokból (pl. vessző, gyapjú papír stb.) ünnepi dísztárgyakat, ajándékok készítésére.
17 óra Szilas Együttes Adventi műsora
18 óra Zagyva Banda adventi, népzenei koncertje
Helyszín: a Fő téri sátor, ingyenes program

December 17. szombat
12-16 óra Kézműves foglalkozás
16 óra Szárnyas Sárkányok gólyalábas adventi előadása
17 óra Nyerítő zenekar népzenei koncert
18 óra Póka Angéla–Nagy Szabolcs– Szabó Tamás Godspel koncert
A Megasztárból ismerté vált énekesnő két népszerű blues zenésszel közösen készített ünnepi műsora
Helyszín: a Fő téri sátor, a foglalkozás ingyenes

December 18. vasárnap
12-16 óra Kézműves foglalkozás
Helyszín: a Fő téri sátor, a foglalkozás ingyenes
16 óra Bábakalács Bábszínház:
Nyiss kaput, Angyal! című előadása
Helyszín: a Fő téri sátor, a foglalkozás ingyenes

18 óra Ghymes együttes: MENDIKA című ünnepi koncertje
Közreműködik: a Hartyán Általános Iskola Gyermekkórusa, vezényel Zsoldos Béláné
Helyszín: Hartyán közi Általános Iskola aulája (Bp. XV. ker. Hartyán köz 2-4.)

December 19. hétfő
14-18 óra kézműves foglalkozás
12-18 óra Paprika Jancsi Csúzlizdája -vásári látványosság
Helyszín: a Fő téri sátor, a foglalkozás ingyenes

18 óra Sebestyén Márta és a Gryllus testvérek koncertje Tizenöt zsoltár című koncert
Helyszín: Boldos Salkaházi Sára templom (Bp. XV. kerület Pattogós u. 1.)
A koncert ingyenesen látogatható.