Menu

ábécé Egyesület a Gyermekekért

2007.01.06.

A kerületünkben bejegyzett és működő egyesületeknek, alapítványoknak, civil szervezeteknek szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy honlapunkon bemutatkozzanak, s így még szélesebb körben ismertté váljanak. Többek között erről is szó esett decemberben a kerületi civil szervezetek számára szervezett összejövetelen, amely a polgármesteri hivatal Kossuth termében volt.
Az idei évben elsőként a Gazdálkodó utcában bejegyzett „ábécé Egyesület a Gyermekekért”szervezet elnöke, Jenei Ferencné beszélt az egyesületről.

-Oktatási rendszerünk válságának következménye az elmúlt tíz évben tömegesen jelentkező tanulási zavar, amely a gyermekre és szülőkre nehezedő lelki és anyagi terheken túl a társadalom teljesítőképességet is rontja. A folyamatosan növekvő tananyag, a feloszlatott szakfelügyeleti rendszer, a pedagógusok romló egzisztenciális és erkölcsi megítélése, a túlságosan liberalizált tankönyvrendszer, az alkalmatlan olvasástanítási módszerek következményeit az ellátó rendszer képtelen kezelni. A szülők tájékozatlanok, a pedagógusok ismeretei hiányosak a tanulási zavarokról. Előfordul, hogy a jogszabályok értelmezhetetlenek. A felmentések nehezítik a gyermekek pályaválasztását. A felsőoktatásban, a nyelvvizsga hiányában visszatartott diplomák derékba törik a fiatalok pályáját. Ezért létrehoztuk az „ábécé Egyesület a Gyermekekért” szülői egyesületet- mondta az elnöknő.
-Célunk a szülői javaslatok, vélemények összegyűjtése, továbbítása az Oktatási Minisztériumba.
Kidolgoztunk egy olyan rehabilitációs programot, amellyel a tanulási zavar rövid idő alatt javítható, s együttműködünk az Erzsébetvárosi Esélyek Házával. Országos felmérést végzünk az Interneten, amit honlapjainkon hozunk nyilvánosságra
Az egyesület összejöveteleket szervez a szülőknek, ahol tájékozódhatnak a tanulási zavarokról, a tennivalókról. Konzultációkat tartunk a pedagógusoknak. Itt megismerkedhetnek azzal a módszerrel, amellyel segíthetik a gyermeket, végezhetik a rehabilitációt. A gyermekeknek terápiás foglalkozásokat tartunk.
Országos egyesületként működünk, ezért vidéki meghívásoknak is eleget teszünk. Ma már Szlovákiából is megkeresnek bennünket. A külföldön élő magyar gyermekek támogatását alapszabályunkban rögzítettük.
Az „ábécé Egyesület a Gyermekekért” 2006 januárjában lett bejegyezve. Törvényeink értelmében ebben az évben nem pályázhattunk, és állami támogatásban nem részesültünk. Ehhez legalább egy évig működni kell. Ez komoly nehézséget jelent az új egyesületeknek. Épp ezért pártoló tagokat keresünk, akiknek éves tagdíja 1000 Ft. Pártoló tagunk lehet bárki, aki céljainkkal egyetért, és segíteni szeretné a gyermekeket.
Jelentkezni lehet honlapunkon vagy az e-mail címeken. Két honlapot működtetünk. A www.dyslex.hu honlapon fórumot találnak az olvasók, ahol velünk és egymással is megbeszélhetik gondjaikat. Az „ábécé Egyesület a Gyermekekért” összejövetelire mindenki szeretettel vár.
Érdeklődni és bejelentkezni az e-mail címeken (info@abece.hu, info@dyslex.hu) vagy a 06 20 471 8007- es telefonon lehet- mondta Jenei Ferencné.

Kapcsolódó link: