Menu

A Zsókavár utcai rendelő különdíjat kapott

2012.12.08.

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) magyar tagozata a Magyar Ingatlanszövetséggel közösen idén tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot.

Az elmúlt 13 alkalommal a pályázaton több mint 250 alkotás –többek között a WestEnd City, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Mammut bevásárlóközpont, a Művészetek Palotája és a Corvin Sétány – vett részt. Az idei versenybe Budapestről és 16 vidéki településről 27 pályaművel neveztek a pályázók. A XV. kerületi önkormányzat a Zsókavár utcai orvosi rendelővel első ízben képviseltette magát.
A pályamunkák elbírálásánál a fejlesztési koncepciót, az építészeti értékeket, a projekt megvalósításának műszaki megoldását, a kivitelezés minőségét, a fejlesztés gazdaságosságát és eredményességét, társadalmi hasznosságát vették figyelembe, valamint azt, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb környezetében a lakók életkörülményeinek javításához.
A szempontok alapján az újpalotai rendelő a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat korábbi nyerteseinek különdíját kapta. A rendelő tervezője az M-Teampannon Kft., a kivitelező pedig a West Hungária Bau Kft. volt.