Menu

A XV. kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat III. választása

2002.11.21.

A XV. kerületben élő és/vagy itt tanuló 8-25 év közötti fiatalok 2000-ben Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatot választottak. Képviselőik mandátuma ebben az évben lejár, így ismét kitűzik a választásokat.

A képviselők feladata a választóik érdekképviselete a felnőtt önkormányzatban, a nevelési-oktatási intézményekben és az élet egyéb területein, a fiatalok megismertetése jogaikkal, érdekeik érvényesítésének módjával, önszerveződésük lehetőségeivel. Segítsék sajátos korosztályi értékek föltárását és a problémák megoldását, támogassák a fiatalok részvételét a helyi önkormányzásban.
Szavazni a választás napján, 2003. január 13-án hétfőn 13-18 óra között, a választókörzetek választóhelyiségeiben, érvényes diákigazolvánnyal, vagy az életkor és lakcím más módon történő igazolásával lehet. A XV. kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat választásán választó lehet minden fiatal, aki a XV. kerületben lakik vagy tanul és 2002. december 31-ig a 8. életévét betöltötte, vagy betölti és a 25. életévét nem töltötte be. Választható minden fiatal, aki a XV. kerületben lakik, vagy tanul és december 31-ig a 12. életévét betöltötte, vagy betölti és a 24. életévét nem töltötte be. A választáson magát jelöltetni kívánó fiatal indulási szándékát 2002. december 2-ig jelentheti be az illetékes Választási Előkészítési Bizottság elnökénél, amely a saját iskolájában működik, vagy ha nem a XV. kerületben tanul, akkor a lakóhelye szerint a Csokonai Művelődési Központban, vagy az Újpalotai Szabadidőközpontban. Itt megkapja azt az ajánló ívet, melynek segítségével 50 ajánlást kell összegyűjtenie 2002. december 16-ig a választókörzetében (iskola vagy lakóterület) a választók köréből, 8-25 éves fiataloktól, valamint meg kell neveznie egy problémát, amit képviselni kíván. A választások további menetéről és a kampányról a képviselőjelöltek számára december 9-én 14 órakor tartanak tájékoztatót a Polgármesteri Hivatal Kossuth termében (XV., Bocskai u. 1-3.) – tájékoztatott Lindner Gusztáv, a Polgármesteri Hivatal MOS osztályának vezetője.