Menu

A vírusok ellen együtt az egészségért!

2020.02.25.

Tekintsék meg a megelőzést segítő videót és fogadják meg tanácsainkat!

A tél végén szokásos influenzajárvány elkerülése, valamint más egyéb vírus-és baktériumfertőzések hatékony megelőzése érdekében érdemes megfontolnunk és betartanunk a megelőzés íratlan szabályait.

Sokszor magunk is sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a betegségeket. Ebben próbál segíteni az alábbi videó is, amely a kerületi szakmai együttműködés alapján készült el a XV. kerület vezetése, valamint Dr. László Imre (XI. kerület) és Niedermüller Péter (VII. kerület) polgármesterek stábjával közösen. Szánjanak rá szűk 2 percet és fogadják meg tanácsainkat!

https://www.facebook.com/nemethangelabp15/videos/1082503725439836/


Óvintézkedések

Cserdiné Németh Angéla polgármester már több ízben is megtette azon óvintézkedéseket, amelyek kellő felkészültséget jelenthetnek egy esetleges járvány kialakulása esetén annak szakszerű kezelésére nem csak kerületi, de országos szinten is.

Az egyre többeket foglalkoztató koronavírus kapcsán is történtek egyeztetések. A helyi főigazgató főorvossal, Peskóné Dr. Buzna Andreával már megbeszélték a teendőket arra az esetre, ha hazánkat is elérné a járvány. Február 18-án hívták össze a házi- és gyermekorvosokat, a fogorvosokat, az egészségügyi szakszemélyzetet, illetve a kerületi intézmények vezetőit, az iskolák és óvodák képviselőit.

Ezt megelőzően – hiszen az állam részéről semmilyen lépések nem történtek – önálló kezdeményezés indult. Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint Cserdiné Németh Angéla XV., Niedermüller Péter VII. és dr. László Imre XI. kerületi polgármesterek kezdeményezték az összes fővárosi polgármester összehívását.
A február 8-án tartott szakmai egyeztetésen meghívott a 23-ból azonban csak 12 kerület képviselői vettek részt.

Pánikra semmi ok

Bár sorra jelennek meg a különféle hírek, egyelőre hazánkba nem jutott el a vírus, viszont fel kell készülni rá. A szakemberek szerint, influenzajárvány idején a legfontosabb a megelőzés: aki teheti, kerülje a tömeget, fogyasszunk sok folyadékot, vitaminokat és naponta többször alaposan mossunk kezet.

(D.I.)