Menu

A tánc mindenkié

2012.12.23.

Sokan úgy gondolják, hogy a nyugdíjas éveikben már nem kell a mozgás, elég az, ha elmennek vásárolni vagy futkosnak az unokák után. Ám akadnak olyan szépkorúak, akik ezeket az éveket teljesebbé teszik, mint például az Arany János Idősek Klubjába járó Aranytopán Tánccsoport tagjai, akik immáron tíz éve ropják közösen a táncot. A jubileumot december 7-én a Pestújhelyi Közösségi Házban gálaműsor keretében ünnepelte meg a tánccsoport.

Amint az est műsorvezetője, Bősze Lajosné szociális munkás elmondta, 2002-ben tizenkét alapító tagja volt a Várszegi Béla táncoktató vezette kis tánccsoportnak, akik a Pestújhelyi Közösségi Házban 2003 októberében léptek fel először. Ezzel kezdődött a világot jelentő deszkák meghódítása, és ez után már számos versenyen is részt vettek. Krekuska Ferenc tánctanár is bekapcsolódott a tánctanításba, az oktató 2005 októberétől a standard táncok
rejtelmeibe vezeti be a csoport tagjait.
Az Aranytopán Tánccsoport legutóbb a Nyugdíjas Expón, a Millenárison megrendezett Nemzedékek Napján és a Generációk Napján lépett fel, és arany minősítést kapott idén a II. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud-on is.
A gálaműsoron számos standard táncot, countryt, cha-cha-cha-t adtak elő a táncosok, amivel bebizonyították, hogy tánc nélkül lehet élni, de nem érdemes. A műsorszámok között Vizér Klára alpolgármester néhány mondatban köszöntötte a jubiláló csoportot, míg dr. Novák Ágnes alpolgármester egy csokor színes virágot adott át, célozva a táncok sokszínűségére.
A gálaműsor fényét Király Vali énekesnek és Kokas Lászlónak, a Budapesti Operettszínház magánénekesének összeállítása emelte.